Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Utorak 29.11.2011.
20:56
Beta, B92 A

Pantić: Iznenadio nas Tadićev poziv da uklonimo barikade

Predsednik Opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić izjavio je večeras da je poziv predsednika Borisa Tadića da Srbi uklone barikade veoma neprijatno iznenadio građane i predsednike opština sa severa Kosova.

Tadićev poziv je veoma neprijatno iznenadio građane i predsednike opština sa severa Kosova: Krstimir Pantić

"Poziv predsednika Tadića da Srbi uklone barikade je veoma neprijatno iznenadio, ne samo predsednike opština, već i sve građane na Kosovu i Metohiji koji već četiri meseca borave na barikadima", kazao je Pantić agenciji Beta. On je kazao da ih je Tadićev poziv iznenadio zbog toga što su "četiri meseca imali apsloutnu podršku i predsednika i Vlade Srbije da istraju" i dodao da ih je na to obavezala i deklaracija Skupštine Srbije.

Pantić je rekao da predsednici opština sa severa Kosova ne mogu sami da donesu odluku o uklanjaju barikada, već da moraju da razgovaraju sa građanima i da se konsultuju sa skupštinama opština.

"Mi ne možemo i ne želimo da preuzmemo na sebe odgovornost da donosimo krupne odluke, kao što je odluka o uklanjanju barikada. Mi nismo ni učestvovali u postavljanju barikada, već su to radili naši građani", kazao je Pantić.

Kako je naveo, nakon konsultacija sa skupštinama četiri opštine sa severa Kosova i razgovora sa građanima biće doneta odluka koju će "prihvatiti i Tadić i međunarodna zajednica". 

Strani mediji o Tadićevom pozivu

Rojters piše da poziv Srbima sa severa ukazuje na "sve veći jaz između prozapadne vladajuće koalicije koju predvodi Tadićeva DS i Srba na severu Kosova".

 

Američka agencija Asošiejted pres prenosi da je Tadić poručio da barikade "ugrožavaju živote građana, a ne obezbeđuju da se odbrani ni jedan jedini nacionalni interes", dok Rojters ističe da je predsednik Srbije ukazao da je ovakva situacija "začarani krug" u kom samo ekstremisti imaju korist.

 

Frans pres ističe da je reč o "najdirektnijem pozivu koji je srpski lider do sada uputio kosovskim Srbima".

Nemačka pozdravlja Tadićev potez

Nemačka pozdravlja poziv predsednika Srbije Borisa Tadića kosovskim Srbima da uklone barikade na severu Kosova i uzdrže se od nasilja.

"Pozdravljam jutrošnji poziv predsednika Tadića ljudima na severu Kosova da uklone barikade i da se uzdrže od nasilja. Eksplicitno podržavamo taj poziv predsednika Tadića", rekao je predstavnik Nemačke pri UN Peter Vitig.

POVEZANE VESTI

Utorak 29.11.2011. 20:56
ПОЗИВАМО БОРИСА ТАДИЋА ДА СЕ ПОВУЧЕ СА ВЛАСТИ И САЧЕКА КРИВИЧНИ ПРОЦЕС ЗБОГ ВЕЛЕИЗДАЈЕ,ИСТО ПОРУЧУЈЕМО И ГЉИВИЦИ ПАЧИЋУ,А ВУКУ ДРАШКОВИЋУ КАЖЕМО ДА ПРЕСТАНЕ ДА НАВЛАЧИ ЗЛО НА СРБЕ,БАЛВАНЧИНА.
Utorak 29.11.2011. 21:19
Nemačka pozdravlja Tadićev potez Kakav izdajnicki olos i Hitler mu se iz groba zahvaljuje.
Utorak 29.11.2011. 21:05
Tadic je skinuo masku i pokazao pravo lice,vidi se sad ko je pravi kreator takozvanog preokreta.I zaista se pitam jel on stvarno misli da ce ga narod poslusati.Neverujem.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online