Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 30.11.2011.
09:28
Alo A

Albanci dali Kforovcu 350.000 evra za napad na Srbe?

Predstavnik privremenih institucija Kosova u Prištini dao je 350.000 evra jednom od komandanata Kfora da bi ova vojna misija baš na Dan albanske zastave i uoči nove runde pregovora Beograda i Prištine izazvala novi incident na severu i krenula u žestoku akciju uklanjanja barikada.

Sukob srpski civila i Kfora na Kosmetu
 

Kako saznaje "Alo", novac je dat predstavniku nemačkog kontingenta Kfora, a dogovor je pao u jednom prištinskom restoranu u kom se najčešće i sklapaju ovi poslovi.


Ovu informaciju je za "Alo!“ potvrdio i jedan od lidera Srba sa severa pokrajine koji podseća da predstavnici Prištine najčešće ženama ili novcem kupuju naklonost međunarodnih predstavnika.


- To je već javna tajna da je jedan od starešina iz nemačkog kontingenta Kfora primio 350.000 evra, i to svega nekoliko dana pre ove akcije. Za mene to nije ništa novo ni neočekivano, jer se zna kojim sve kanalima Priština lobira za svoje interese. Setite se samo da je prethodni komandant Biler u vezi s Albankom, a da je Marti Ahtisari s Kosova otišao s koferom punim para - objašnjava sagovornik i dodaje da je simptomatično da je akcija Kfora usledila neposredno pošto su se predsednici opština sa severa sa predstavnicima ove vojne misije dogovorili da neće biti jednostranih i nasilnih akcija, a vozilima Kfora omogućen je nesmetan prolaz kroz barikade.

- Umesto da se rešenje nađe u dogovorima, usledila je jedna od najbrutalnijih akcija NATO na Kosovu, u kojoj su korišćeni i vodeni topovi, suzavac, gumeni meci, šok-bombe i sačmarice - dodaje lider sa severa.


Očigledno je da je cilj Kfora, odnosno kosovskih Albanaca, bio da blokiraju Srbiju da dobije status kandidata za EU. Milan Ivanović, predsednik Srpskog nacionalnog veća s Kosova, kaže da je jasno da Kfor radi u interesu Hašima Tačija.


- Ne bi bio prvi slučaj korumpiranosti međunarodnih predstavnika, to je oproban recept - daju im se novac ili žene, zavisi ko šta više voli, a zauzvrat dobijaju podršku kakvu žele - kaže Ivanović.


Svojevremeno je predsednik Američkog saveta za KiM Džim Džatras izneo detalje izveštaja američke službe "Global informejšen sistem“ da je izaslanik UN-a za Kosovo i Metohiju Marti Ahtisari primio novac od albanske mafije za nezavisnost Kosova. Mediji su tada njegovo ime povezivali i sa podvođenjem devojaka kao bonusom za dobro obavljen posao. Pričalo se da su albanski privrednici finanijski obezbedili i Medlin Olbrajt, Ričarda Holbruka i Veslija Klarka, koji su dobijali istaknuta mesta u visokoprofitnim kosovskim preduzećima.


Za dva šefa Unmika, Bernarda Kušnera i njegovog naslednika Mihaela Štajnera, objavljeno je da su bili u vezama s mladim Albankama.

POVEZANE VESTI

Sreda 30.11.2011. 09:44
ZA OVAKVE STVARI ONI SU SLOZNI. NEKA NASI AKTIVISTI I EUROPEJCI PROBAJU DA URADE KONTRA OD OVOG PA DA ISKUPE EVRE I DAJU KFORU! Da li ste primetili kako siptarke danas izgledaju kao evropljanke , a u titinom rezimu nisu izlazile iz harema!? CUDNO!
Sreda 30.11.2011. 09:55
PROKLETO im bilo!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online