Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Sreda 30.11.2011.
13:32 >> 14:39h
Vestionline A

Šutanovac: Tadićev poziv je državotvoran

Ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac ocenio je danas da je poziv predsednika Srbije Borisa Tadića građanima severnog Kosova da uklone barikade državotvoran i treba da obezbedi stabilnost na tom području.

Dragan Šutanovac

"Srbija ne može da rešava te probleme ako bude razapeta između balvana i blokada, kako u Briselu, tako i na Kosovu i Metohiji", rekao je Šutanovac, posle razgovora sa ministrom odbrane Norveške Espenom Bartom Bideom.


On je naglasio da je bezbednosna situacija na tom području "dosta kritična".

Tadić je juče poručio Srbima na Kosmetu da "ne nasedaju na provokacije i da ne primenjuju metodologiju borbe za svoja prava koja se pokazala neuspešnom u svim prethodnim tragičnim zbivanjima devedesetih godina prošlog veka na prostoru bivše Jugoslavije".

SRS: Nož u leđa Srbima

Aleksandar Martinović

Zamenik šefa poslaničke grupe Srspke radikalne stranke (SRS) Aleksandar Martinović rekao je danas Tadićev poziv na uklanjanje barikada "nož u leđa" Srbima sa severa Kosova i "sraman potez".

Martinović je novinarima u parlamentu kazao da će Tadić taj poziv obrazložiti potrebom dobijanja statusa kandidata za članstvo u EU.

"U politici Borisa Tadića ima najmanje racionalnog. Sam stav da će nam uklanjanje barikada doneti kandidaturu je krajnje neracionalan", kazao je Martinović.

Prema njegovim rečima, Tadićev poziv na uklanjanje barikada je okretanje leđa Srbima sa severa Kosova koji ne brane samo sebe, svoje živote i imovinu nego brane i državu Srbiju.

Martinović je, poredeći predsednika Srbije sa Poncijem Pilatom, naveo da će Tadić da kaže da je pozvao Srbe da uklone barikade, da ga oni nisu poslušali i da će oni zbog toga snositi odgovornost za sve loše što će im desiti.

"Poziv usledio kad su barikade postale opasne"

Nada Kolundžija

Šefica poslaničke grupe Za evropsku Srbiju Nada Kolundžija rekla je danas da je poziv Srbima da ukone barikade došao u onom trenutku kad su one postale pretnja po živote i bezbednost ljudi.

"Barikade su postale pretnja po živote i bezbednost građana i mislim da je odgovornost svakoga da u takvim situacijama zaboravi na sve druge politike i interese i da pozove ljude da bi sačuvali svoje život i bezbednost", kazala je Kolundžija novinarima u Skupštini Srbije.

Ona je kazala da barikade nisu sve vreme bile pretnja ali da su postale opasnost po život građana u onom trenutku kad su kontrolu izgubili svi, uključujući i one koji su te barikade organizovali.

"Ovo nije preokret, ovo je odgovornost za bezbednost ljudi i samo se o tome radi, barikade su postale ozbiljna pretnja po živote i bezbednost ljudi", kazala je Kolundžija.

Ona je navela da barikade nisu najbolje rešenje za Srbe sa severa Kosova i da je očigledno da svoje interese ne mogu da ostvare na taj način.

"Ako je to već tako, mislim da će svako tražiti rešenja koja će biti u njihovom interesu", kazala je Kolundžija.

Na pitanje da li je potrebno da se parlament izjasni o novonastaloj situaciji, Kolundžija je rekla da ne vidi koju vrstu odluke bi Skupšina mogla da donese jer, kako je rekla, ništa nije urađeno što bi poništilo prethodne odluke parlamenta.

"Ali ako je potrebno da Srbija ojača svoju međunarodnu poziciju u teškom procesu rešavanja pitanja kroz dogovore, ako bi deklaracija sa širokom podrškom bila ojačanje te pozicije, onda to ima smisla", kazala je Kolundžija.

POVEZANE VESTI

Sreda 30.11.2011. 13:42
Svi izdajnici su dobili nalog da agituju, zato se i javlja ovaj vojni unistitelj. Umesto sto lupetas dzukelo izdajnicka, spremaj vojsku i salji je na administrativnu granicu sa Kosmetom.
Sreda 30.11.2011. 14:04
Ubica Srpske vojske.Najobicnija fukara i on se nešto u Srbiji pita.Ološ.
Sreda 30.11.2011. 14:12
drzavotvoran?....naravno....ali za shiptare.....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online