Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Sreda 30.11.2011.
17:32
Beta A

Tadićeva izjava razočarala Srbe sa severa

Zahtev predsednika Srbije Borisa Tadića da se uklone barikade nije iznenađenje za kosovske Srbe već razočaranje, izjavio je danas predsednik Opštine Zubin Potok Slaviša Ristić.

"Očekivali smo da će Tadić posle poziva visoke predstavnice EU Ketrin Ešton da pokaže svoju lidersku poziciju i pozove Srbe da uklone barikade, to i učiniti, ali nas iznenađuje da je četiri meseca pričao jednu priču i zamajavao narod", rekao je Ristić na sednici Skupštine opštine Zvečan.

iznenađuje nas da je Tadić četiri meseca pričao jednu priču i zamajavao narod
 

Predsednik opštine Zubin Potok ukazao je da čelnici opština na severu Kosova moraju da budu oprezni i izbegnu zamku - da budu odgovorni za propast srpskog naroda. Ristić je ocenio da izjava o povlačenju barikada predstavlja nekorektno ponašanje predsednika prema sopstvenom narodu.

On je podsetio da predsednik Tadić čelnicima opština sa severa na sastancima i u svim zvaničnim saopštenjima sve do juče govorio da su barikade legitimno sredstvo.

"Pitamo se šta je cilj njegove poruke - da se barikade uklone ili je cilj da se ponovi nešto što traži Zapad ili se iza toga krije nešto mnogo opasnije a to je da se za eventualnu propast srpskog naroda i ovog prostora krivica prebaci na narod i predsednike Opština - na sve nas koji smo se 12 godina borili", rekao je Ristić.

On je ocenio da "izdaju i možda nesreću" srpskog naroda na Kosovu pokušavaju da pripišu građanima, dodavši da drugi deo Tadićeve izjave govori o tome. Upozorava nas da ne smemo da napravimo grešku kao što je to rađeno u prošlosti, rekao je Ristić i zapitao koji su to plan Srbi odbili.

"Da li je Srbima bilo kakav plan ponuđen osim da prihvate nezavisno Kosovo i njihove institucije? Ako se misli na Ahtisarijev plan njega su svi verbalno odbili pa i predsednik Tadić", rekao je Ristić.

"Ne smemo da ćutimo, moramo da pitamo predstavnike građana šta nam valja činiti. Mislim da svako treba da odgovara za svoje postupke. Za izdaju zemlje treba da odgovara onaj ko je zemlju izdao, i ne može se odgovornost prebaciti na drugoga. Treba da izbegnemo zamku a to je da budemo odgovorni za propast i izdaju ovog naroda", dodao je Ristić.

Nemamo pravo da pozovemo narod i da kažemo da nema pravo da se bori za svoje živote, kuću, porodicu, za državu Srbiju i da treba da se povuče i prihvati tuđu državu, rekao je Ristić i pozvao narod da na svako nasilje Kfora ostane miran, jedinstven i uzdržan. 

POVEZANE VESTI

Sreda 30.11.2011. 17:37
.....kako flekavi lako zrtvuje Srbe....
Sreda 30.11.2011. 17:52
Sva vasa muka Tadicija ne zanima bas mnogo, dok se vi smrzavate na barikadama njemu je dobro u udobnoj i toploj fotelji,samo izgleda da mu se ona polako izmice.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online