Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 02.12.2011.
12:54
Beta A

Ništa od dogovora Srba i Kfora

Sastanak predsednika Opštine Zubin Potok Slaviše Ristića i komandanta nemačko-austrijske jedinice Kfora u selu Jagnjenica Franca Pirkera završen je danas bez konačnog rešenja, ali uz dogovor da se mirnim putem traže rešenja i nastave pregovori o izlasku iz krize u tom selu.

Sastanak je završen oko 11.30 posle nešto više od jednog sata, a razgovaralo se o oslobađanju puta Zvečan-Zubin Potok, na kome su se Srbi i Kfor sukobili u ponedeljak oko barikade koju su uklonili nemački i austrijski vojnici.

Srbi ostaju na barikadama: Slaviša Ristić sa pripadnicima Kfora

Ristić je novinarima posle sastanka rekao da ima obećanje od Kfora da u narednih nekoliko dana neće biti nasilnih akcija, kao i da će u tom periodu pokušati da se pronađe rešenje.

"Razgovarali smo o predlozima za oslobađanje puta Zvečan-Zubin Potok na raskrsnici u mestu Jagnjenica. Kfor želi da oslobodi taj put i da napravi kontrolni punkt za selektivnu kontrolu vozila u potrazi za oružjem. Mi nemamo ništa protiv takvog predloga, ali ne prihvatamo punkt na tom mestu na raskrsnici u Jagnjenici", rekao je on.

Po tom predlogu, Kfor ne bi kontrolisao autobuse, sanitetska vozila i slično, nego u okviru svog mandata vozila u potrazi za oružjem, naveo je Ristić.

Prema njegovim rečima, na sastanku je dogovoreno da u najkraćem roku budu izneti novi predlozi o prisustvu Kfora, ali i o prisustvu Srba u selu Jagnjenica.

"U naredna dva, tri dana, pokušaćemo da nađemo neko rešenje. Suština dogovora je da pokušamo da dođemo do mirnog rešenja i da se izbegne svaki eventualni izazov da dođe do sukoba vojnika i naroda", rekao je Ristić.

On je dodao i da sve zavisi od Kfora "koji mora da shvati da se ništa silom ne može raditi".

"Narod na severu Kosova ostaje na svim barikadama kao i proteklih meseci. Ne samo zbog poslednje akcije Kfora u Jagnjenici, već da bi sprečio instaliranje takozvanih kosovskih institucija na severu Pokrajine", rekao je Ristić.

POVEZANE VESTI

Petak 02.12.2011. 13:49
Svi Srbi koji su pregovarali u ime naroda zavrsili su u Hagu. Zato ova nasa vlada ne pregovara o narodu vec o tehnickim pitanjima. Znaju za jadac.
Petak 02.12.2011. 13:21
Nadam se da kosmetski Srbi nisu bas toliko naivni poslije svega, pa da ponovo olaksaju KFOR-u ispunjenje naredbi iz Pristine, posebno uz ovu pricu o "Oluji 2" I kakve garancije mogu od KFORA uzeti zaozbiljno za bilo sta, poslije svega...KFOR samo kupuje vrijeme "dogovaranjem", a Srbi su nadam se svjesni toga...
Petak 02.12.2011. 13:29
Sila i teror se sprovodi nad Srbima u dogovoru sa vlascu u BG,kojoj je mesto u zatvoru zbog izdaje drzave Srbije. Koliko je Srba na KiM mucki ubijeno od dolaska okupatora,sa pricom da dolaze da cuvaju mir i sigurnost na KiM? Niko nije kaznjen za zlocine pocinjene nad Srbima. Tadic poziva Srbe da odstupe od barikada,Suntavi kaze nema odbrane naroda. a Dacic kaze kad vas napadnu ne reagujte. S.....nje, Srpska TV u potpunoj sluzbi izdajnika prikazuje iskrivljene slike,pa kfor ispade jos i ZRTVA na KiM! Niko nije odbranio svoju zemlju povlacenjem,vec borbom na razne nacine sve dok ne istera okupatora i izdajnicku vlast smesti u zatvor.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online