Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Utorak 06.12.2011.
17:24
Beta A

Nema novih uslova, ali ne treba slaviti

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas u Kragujevcu da Srbiji od jučerašnjih razgovora u Briselu nije postavljen ni jedan novi uslov za kandidaturu.

"Nedvosmisleno je da Srbija još nije dobila status kandidata. Optimizam koji se raširio Srbijom preko noći treba za trenutak zaustaviti i prevesti ga u racionalnu formu i ništa ne slaviti nego raditi da dobijemo status kandidata", rekao je Tadić.

On je istakao da Srbija do 9. decembra ima izvesnih šansi da u direktnim pregovorima sa Prištinom reši još neka pitanja kao što je, na primer, pitanje regionalnog učesća Kosova. Tadić je rekao da Srbija ima interes da predstavnici Prištine učestvuju u regionalnim forumima "jer ni jedan deo prostora koji delimo sa drugim narodima ne sme da ostane izolovan".

Boris Tadić: Nama je interes da obezbedimo regionalno učešće na taj način da ne priznamo nezavisnost Kosova i mi ćemo se vladati tim principima

"S druge strane, nama je interes da obezbedimo regionalno učešće na taj način da ne priznamo nezavisnost Kosova i mi ćemo se vladati tim principima i tim zakonskim okvirom koji postoji i koji je nedvosmislen", rekao je Tadić.

Predsednik Srbije je istakao da je za Srbiju prihvatljivo sve što je u skladu sa Rezolucijom 1244 i Ustavom Srbije, a što obezbeđuje učešće Prištine na regionalnim forumima i izrazio nadu da će to biti dogovoreno u današnjim pregovorima.

Tadić je kao važno naveo da na jučerašnjem sastanku u Briselu uslovi za Srbiju nisu pooštreni u odnosu na ranije definisane koje je iznela Evropska komisija u poslednjem izveštaju.

"To otvara mogućnosti da u skorijoj budućnosti Srbija, ako 9. decembra dobije status kandidata, otvori i pregovore", rekao je Tadić. Kako je istakao, status kandidata je važan iz više razloga - jer je to korak pred početak pregovora i jer je to nova kvalifikacija za Srbiju koja je važna u ekonomskom smislu.

"To je važno pitanje jer postoji mogućnost pregrupisavanja sredstava iz takozvanih IPA fondova, a za Srbiju je izuzetno važno da što više sredstava uloži u infrastrukturu", kazao je on.

"Sve što uložimo u nove puteve i nove železnice, telekomunikacije, takozvanu državnu infrastrukturu, u obuku ljudi u administraciji, to su investicije koje otvaraju nove mogućnosti i radna mesta", rekao je Tadić.

POVEZANE VESTI

Utorak 06.12.2011. 17:29
Ходник ... на средини, десно отворена врата... опет се чују добро познати гласови... овог пута се осећа умор у њима... - Даро, јели стигло? - Ма не чефе, није још... -А што ли касне, морам да кренем ... јеси ли их звала? - Јесам, шефе, звала сам пре два минута... - И '- Па ништа. шефе, рексли су да неће стићи... - Како неће, Даро, како неће?!! - Па рекли су да не могу више да смисле ништа ново... - Шта сад да радим, шта да кажем народу? - Па шефе Ви им реците да данас нема ништа.... - Како да им кажем да нема ништа, Даро кад су навикли да сваки дан прочитам нешто ново? Па извиждаће ме тамо на лицу места као хрватску химну на Маракани....
Utorak 06.12.2011. 17:32
Naravno da nema stoko izdajnicka kada si vec obecao da ces i de facto priznati nezavisnost Kosova. Za sada nema, bolje je reci. Inace ucenjivace oni samo tako za sve i svasta, jer kada se jednom prihvati ucena ide se uvek do kraja. Kraja tvog, Srbije ili ucenjivaca...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online