Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Četvrtak 08.12.2011.
11:33
Vestionline A

Bogdanović: Skloniti sve barikade

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio je da posle sporazuma koji je postignut u Briselu, nema više razloga za postojanje barikada na severu Kosova. On je naglasio i da je potrebno što pre ukloniti i ostale barikade.

Goran Bogdanović: Nema razloga za barikade na severu Kosmeta
 


Prema njegovima rečima, situacija na severu Kosmeta je trenutno mirna, život se polako normalizuje, a da dobar deo barikada je klonjen. Neke još uvek postoje, kako kaže, ali to ne znači da se u narednom vremenskom periodu neće ukloniti.
 

Poziv koji je predsednik Srbije Boris Tadić uputio, građani Kosova su ozbiljno shvatili i okrenuli su se uklanjanju barikada, rekao je Bogdanović za beogradske medije.

On je istakao da je potrebno što pre skloniti i ostale barikade, jer postoji velika opasnost od novih sukoba i gubitka ljudskih života i postoji jak razlog da se te barikade sklone i da se pristupi implementaciji dogovora sa Prištinom.

Prema njegovim rečima, predstavnici opština na severu Kosmeta tražili su da budu upoznati sa sadržajem sporazuma i šef tima za dijalog Beograda Boroslav Stefanović im je objasnio sve mogućnosti dogovora oko administrativnih prelaza i zajedničkog upravljanja tim prelazima.

On je dodao da se nada da će narednih dana i doći do takvog sastanka i da nema razloga da, ne samo predsednici opština, nego i građani Srbije i Skupština Srbije i Vlada, ne prihvate takav dokument.

Upitan kako će izgledati sporazum koji je postigao Stefanović u praksi, Bogdanović je odgovorio da će na tim administrativnim prelazima biti "zajedničke kućice" gde će biti zajedno i predstavnici Ministarstva finansija Srbije i carine Kosovo i naši policajci i KPS policajci, ali i pripadnici Kfora i Euleksa.
 

Euleks će imati izvršni mandat i izvršnu ulogu, biće glavni i kontrolisati sav posao koji se odvija na administrativnim prelazima i to je najbolje što se moglo u ovom trenutku postići, rekao je Bogdanović.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 08.12.2011. 11:41
bogdanović je odgovorio da će na tim administrativnim prelazima biti "zajedničke kućice" gde će biti zajedno i predstavnici Ministarstva finansija Srbije i carine Kosovo... хоће ли неко овом мамлазу да каже да овако функционишу ГРАНИЧНИ ПРЕЛАЗИ.... ако је он глуп као ноћ, не знам одакле му помисао да смо баш сви толико глупи? додуше - с обзиром да се нико не буни - можда и не мисли лоше???
Četvrtak 08.12.2011. 12:30
Evo procitajte ko vlada sa Srbijom!! Kat-tad će svi odgovarati koji su što amnestijom, što sporazumom Čović - Hakerup, što "preko noći" preko Čede Jovanovića, Nataše Kandić, Biljane Kovačević Vučo, Sonje Biserko, Sonje Liht i ostalih, preko tadašnjeg premijera Đinđića u periodu od 2001. do 2003. iz srpskih zatvora oslobodili 2.108 zločinaca OVK, i to protivno Krivičnom zakonu i Zakonu o krivičnom postupku oslobođeno je 408 pravnosnažno osuđenih i dokazanih zločinaca na čelu sa braćom Mazreku.
Četvrtak 08.12.2011. 12:30
1 Deo: Ceo svet je znao da sam ja, Simo Spasić, jedini imao hrabrost da od devedesetih pa do 4. januara 2009. na megafon ispred američke NATO ambasade lajem da su Srbi prve i poslednje žrtve od Slovenije pa do Kosmeta. Ja sam doživeo porodičnu tragediju: Hašim Tači, Agim Čeku i drugi kidnapovali su mi braću Žarka i Veljka. Prvog 14. maja 1998, pre rata, a drugog juna 1999.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online