Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 13.12.2011.
14:56
Beta A

Koštunica traži izbore na svim nivoima

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica zatražio je danas vanredne izbore na svim nivoima i ocenio da je "potpuno razgolićen slom vladajuće politike da EU nema alternativu".

Vojislav Koštunica

"Današnjim javnim priznanjem Vlade Srbije da je uslov za dobijanje kandidature priznavanje nezavisnosti Kosova, konačno je potpuno razgolićen slom vladajuće politike da EU nema alternativu", naveo je Koštunica reagujući na izjave zamenika premijera Ivice Dačića.

U izjavi dostavljenoj agenciji Beta, predsednik DSS je ocenio da se sadašnja vlast 2008. godine "iza leđa građana okupila s koca i konopca, da bi vodila politiku ubrzanih evropskih integracija". Prema njegovim rečima, DSS je uporno ovih godina upozoravao javnost da je nemoguća politika i Kosovo i EU i da će se proces prikrivenog priznanja Kosova na kraju pretvoriti u ucenu Brisela da je ulaznica za EU javno priznanje lažne države Kosovo.

"Minimum odgovornosti sada zahteva da se raspišu izbori na svim nivoima i za Skupštinu Srbije i za predsednika Republike, i da narod na izborima presudi da li Srbija po cenu ovog neprestanog ponižavanja i dalje treba da ima za cilj članstvo u EU, ili treba uspostaviti novi državni cilj, a to je politička i vojna neutralnost Srbije",
naveo je Koštunica.

Zamenik premijera Ivica Dačić rekao je da Srbija ni u martu neće dobiti status kandidata za EU jer je uslov za to priznavanje nezavisnosti Kosova.

POVEZANE VESTI

Utorak 13.12.2011. 15:24
Vojo na ulicu i demonstracije, pusti izbore. Na izborima postoji i kradja, a kako parirati kada "demokrati" imaju u vlasnistvu sve medije. Prethodni rezim je za razliku od ovih bio olicenje demokratije. Izmanipulisace narod ponovo uz pomoc svojih gazdi iz Brisela i Vasingtona, obecavajuci im med i mleko, a naivan srpski birac ce im olako ponovo dati svoj glas.
Utorak 13.12.2011. 15:19
tako je Kosturac udari pesnicom u sto i kazi dota ovim zutacima nemoj da spavas
Utorak 13.12.2011. 16:14
Sve je to OK Vojo. Ali ako stvarno misliš ono što pričaš, neophodno je da počneš (DSS) razgovore sa ostalim patriotskim strankama. Treba se dogovoriti o zajedničkom nastupu na predstojećim izborima. Moj predlog je koalicija DSS+Dveri+SRS (+ možda NS). Ukoliko se ne napravi ovakva koalicija sa jasnim stavom o nepristupanju EU, bojim se da će jedni drugima samo oduzimati glasove! Minimum dogovora o: Poništenju SSP, otkazivanju gostoprimstva Euleksu i povratku rešavanja pitanja KiM pod pokroviteljstvo Saveta bezbednosti, ekonomskom programu Dveri (Branko Dragaš), pokretanja tužbi protiv SVIH zemalja koje su priznale Kosovo, hapšenje SVIH koji su učestvovali u "pregovorima Beograda i Prištine".
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online