Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Sreda 04.01.2012.
09:39
Srna A

Dačić: O Kosmetu pričati samo sa SAD

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da o Kosovu i Metohiji treba i jedino je svrishodno pričati sa SAD. "Ja sam to rekao i Amerikancima - ljudi hajde da definišemo šta je naš zajednički interes. Nemoguće je da su vam Albanci veći prijatelji od Srba", rekao je on za magazin "Nedeljnik", koji izdaje beogradski list "Pres".

On je naveo da Zapad misli da Srbija igra neku igru, a da u suštini želi da se okrene Rusiji, dok Rusija smatra da je Srbija, u stvari, samo poštuje zbog KiM, a da želi da uđe u NATO.

Real-politika?: Ivica Dačić

"I onda niko u stvari neće da 'zalegne' za nas. Ako smo uz Rusiju onda Putin ili Medvedev imaju pravo, ali i neku ljudsku obavezu da sa Angelom Merkel osim gasa porazgovaraju i o srpskim interesima. Ili, ako je u pitanju Amerika, ako mi imamo neki zajednički interes sa njima, da i ona onda malo pogura", dodao je Dačić.

"Evropa koliko god je to moguće, ali ne po svaku cenu"

On se založio za odgovornu i efikasnu vlast, koja bi mogla da pronađe kompromis sa Evropom i to pod parolom "Evropa koliko god je to moguće", a ne "Evropa po svaku cenu". "Dakle, koliko nam je korisno... I da budemo prisutni tamo gde je naš nacionalni državni interes u pitanju kao što je Kosovo, ali ne samo Kosovo, već više od milion Srba u Republici Srpskoj", naveo je Dačić.

On je ocenio da je Evropa umorna od Balkana i da su i građani Srbije umorni od Evrope.

Šta je to što branimo na Kosmetu?

On je rekao da Srbija po pitanju KiM treba da definiše šta je to što brani i što hoće i onda da to brani do kraja, te dodao da za Srbiju nije "crvena linija" želja da se vrati u Prizren ili u Đakovicu, nego napad na Srbe na Kosovu i Metohiji, na sever Kosova, manastire, enklave.

"Kada sam govorio da Srbija ne treba da govori da neće da ratuje, to je bila poruka za Tačija da nismo podigli belu zastavu i da on nema odrešene ruke", naveo je Dačić.

Realnost i razgraničenje sa Albancima

On je ponovio da se zalaže za što skorije razgraničenje Srba i Albanaca na Kosmetu, odnosno da Srbi koji žive na Kosovu imaju poseban status od nečega što se zove nezavisna država Kosovo, te dodao da treba uvažiti realnost koja postoji na terenu i da su se na Kosovu "linije same nacrtale".

Dačić je rekao da se izvinjava građanima Srbijez zbog problema koji su nastajali u vreme 1990-ih godina, kada je Socijalistička partija Srbije bila na vlasti.

POVEZANE VESTI

Sreda 04.01.2012. 09:46
ma ti sve znas, govoris treba poslati srpsku vojsku i policiju dole na Kosovo, pa ajde posalji ti si ministar, kome onda pricas. Vecito nesto prica sere a nista ne radi, baksuz teski. Treba pricati sa amerikom da nam uzme i ovo malo Srbije sto je ostalo. Svaka cast Dacicu pametan si samo tako.
Sreda 04.01.2012. 09:52
Koliki ti prijatelj mozes biti sa nekim ko nam 15 godina ubija decu, zene, i rusi drzavu a vlast se njima obraca za pomoc oko dela nase teritorije, koliko su para dobili 99 na 2000 godinu da naprave ovu revoluciju koja nas sad kosta svega a glavni organizatori svega sada se baskare po Americi u ekskluzivnim vilama sa bazenima a narod koji je to podrzao grca i nema sta da jede, kako ih samo nije sramota.
Sreda 04.01.2012. 09:56
Ti ne treba da se izvinjavas, izvinjenje duguju tvoji tata i mama sto tako nesto bezkarakterno kao ti postoji, a i mi treba da se izvinimo pokolenjima sto si uspeo da postanes ministar i da nam sada solis pamet.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online