Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Četvrtak 05.01.2012.
12:01
T. Zečević - Vesti A

Milanović: Oterao me predsednik države

Ljubiša Milanović, savetnik srpskog ministra zdravlja, u sredu je napustio Ministarstvo zdravlja sa obrazloženjem da mu je savetovano da ode sa te dužnosti. Učinio je to nakon što je prethodno razgovarao sa ministrom zdravlja dr Zoranom Stankovićem koji ga je u junu prošle godine imenovao za svog prvog saradnika u borbi protiv korupcije.

Ljubiša Milanović: Dugo sam trpeo pritiske, ovaj poslednji nije bilo moguće izdržati

U kabinetu predsednika Srbije su negirali tvrdnju specijalnog savetnika za borbu protiv korupcije u Ministarstvu zdravlja Ljubiše Milanovića da je njegovu smenu sa te funkcije tražio šef države Boris Tadić, piše Danas.


"Najlakše je optužiti predsednika, što danas svi rade. Potpuna je neistina ono što Milanović govori", rečeno je Danasu u Predsedništvu Srbije.

- Moj postupak nije rezultat trenutnog raspoloženja, otuda on nije iznenađenje. Dugo sam trpeo pritiske, ovaj poslednji nije bilo moguće izdržati. Naime, u subotu, uoči Nove godine, predsednik Srbije Boris Tadić pozvao je Mlađana Dinkića, lidera Ujedinjenih regiona Srbije (bivši G17 plus) i od njega zatražio da me ukloni sa mesta savetnika.

Juče me je pozvao ministar Stanković i to mi saopštio. Posle toga nije bilo više svrhe da ostanem u Ministarstvu zdravlja, ispraznio sam sto i napustio radno mesto. Želim još da kažem i ovo. Ostavku nisam podneo, čekam da me smene - rekao je za "Vesti" Ljuba Milanović.


Međutim, ministar zdravlja rekao je "Vestima" da niko Milanoviću nije savetovao da ode sa mesta savetnika za borbu protiv korupcije.

Pročitajte još:

* Savetnik ministra prozvao državni vrh

- Gospodinu Milanoviću niko nije savetovao da ode iz Ministarstva. Ja mu ni na koji način nisam sugerisao da napusti mesto mog savetnika. Niko Milanoviću nije dao otkaz, to samo ja mogu. Pošto to nisam uradio, nemam odgovora na sve ovo što se dogodilo - objasnio je ministar Stanković


Milanović je potvrdio da ministar Stanković nije od njega tražio da ode. Međutim, zbog novonastale situacije i, kako je rekao, novih pritisaka sa najvišeg vrha, morao je da ode.


- Vezanih ruku ništa ne bi mogao da uradim u borbi protiv korupcije u zdravstvu - rekao je Milanović.


Da podsetimo, Milanović je u intervjuu "Vestima" označio Miodraga Rakića, šefa kabineta predsednika Republike, i sam kabinet da sprečavaju borbu protiv korupcije u Srbiji.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 05.01.2012. 12:18
Њега отерао са радног места јер није политички-лоповски подобан,а народ у беду и понижење.
Četvrtak 05.01.2012. 12:57
On misli da te oterao...ali ne shvata da si ti upravo ovim cinom postenja usao u nasa srca kao castan i posten covek!Takve istorija pamti.
Četvrtak 05.01.2012. 12:05
u redu sada znamo ko je zaduzen za sve prljave poslove po srbiji .... dingospo M.D.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online