Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 09.01.2012.
07:15
B92 A

Jadranka Šešelj zabrinuta za muža

Jadranka Šešelj, supruga predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja koji je u petak hitno prebačen iz haške pritvorske jedinice u bolnicu "Lejden", kaže za "Press" da je na ivici živaca od brige jer niko neće da joj kaže zašto joj je muž hospitalizovan niti u kakvom je zdravstvenom stanju.

Jadranka Šešelj

"Voja je proteklih desetak dana imao tegobe sa aritmijom i tahikardijom. Već tada sam bila zabrinuta i pitala sam se zašto pritvorski lekar ne reaguje. Ali, eto, moralo je očigledno nešto veće da se desi da bi završio u bolnici...

Najgore od svega mi je što sada ne znam ni šta je dovelo do toga da mora u bolnicu, niti u kakvom je stanju", rekla je Jadranka Šešelj za "Press".

"U petak uveče me je pozvala devojka iz sekretarijata Haškog tribunala i rekla da je Voja hitno prebačen u univerzitetsku bolnicu, ali da nikakve detalje ne može da mi kaže.

U subotu me je ponovo zvala i još više me uznemirila. Danas je trebalo da otputujem u Hag kod Voje u posetu, ali mi je ona rekla da mi je zamenik upravnika pritvora, koji je kontaktirao sa bolnicom, preporučio da ne krećem na put", dodala je ona.

Jadranka navodi da je pitala kada su je zvali iz sekretarijata da li je Šešelj imao neki napad, šta se to desilo da ga hitno prebace u bolnicu, ali da ništa nisu mogli da joj kažu.

"Pitala sam i da li postoji mogućnost da se Voja javi iz bolnice, međutim, nije moguće ni da ga čujem", navodi Jadranka, i ističe da joj je najgore što još ne zna u čemu je problem.

"Ne znam šta bih sa sobom... Mogu samo da čekam, ali ne smem da budem paranoična, mada mi nije jasno zašto mi preporučuju da ne dolazim u Hag. Ne zvuči mi to najbolje. Da li to znači da će on duži period ostati u bolnici ili nije u stanju da nikoga prima....

Sve me to zabrinjava... Potpuno sam van sebe. Svi smo sluđeni i ne znamo ni šta da mislimo. Sve bi bilo drugačije da znamo kakvo mu je stanje, jer sada samo nagađamo šta se dešava, sve mi je sumnjivo", kroz suze je ispričala Jadranka.

Vojislav Šešelj

Kako kaže, ne veruje ni da je istinito saopštenje SRS-a u kome se navodi da je Šešeljevo stanje stabilno.

"Videla sam to saopštenje stranke i zaista se nadam da je tačno, ali ne znam na osnovu čega su zaključili da je on stabilan, jer sam sigurna da nisu mogli ni sa kim da komuniciraju tamo, baš kao ni ja", kaže Jadranka.

Ona je navela i da je kontaktirala našeg konzula u Hagu s molbom da svojim autoritetom proba da sazna kako je Voja.

"Ali i konzul mi je rekao da sumnja da će uspeti, jer su vrlo zatvoreni kada je u pitanju davanje informacija. Samo se uzdam u to što je u bolnici, a ne u zatvoru, jer će tamo, s obzirom na tegobe koje ima, sigurno imati bolju negu tamo", zaključuje Jadranka Šešelj.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 09.01.2012. 07:38
Navjerovatno da državni vrh ne želi da reaguje i pokaže istinsko interesovanje za svog građanina. Da je napravio najstravičnije zločine morali bi da reaguju, a svi znamo radi kojih gluposti ga drže punih 9 godina. Ovakve sramotne bazosjećajnije i gadnije vlasti nikad za života nijesam nigdje vidio. Užasna sramota cijelog našeg naroda da nam našeg državljanina muče i ponižavaju ti nastrani idioti i da nijesmo u stanju da nešto preduzmemo. VOJOVA SITUACIJA JE VELIKO PONIŽENJE ZA SVE NAS. IZGLEDA DA SMO MI IPAK NEKE VELIKE KUKAVICE I MRCINE!
Ponedeljak 09.01.2012. 07:41
na kraju ce ga ubiti ko i Slobu i reci da je umro od srcanog udara, ubice jedne.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online