Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
22
Ponedeljak 09.01.2012.
19:53
Srna A

"Koji je cilj referenduma na KiM?"

Potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je da ne vidi šta referendum na Kosovu konkretno može doneti i da akcije građana srpske nacionalnosti koji tamo žive treba dobro koordinirati sa Beogradom.

Ministar unutrašnjih poslova: Ivica Dačić
 

"Mislim da je to pitanje koje po svom političkom značaju ne zaslužuje da se ispucava tako lako kao sredstvo izražavanja narodne volje", rekao je Dačić u Banjaluci.

Prema njegovim rečima, niko generalno ne može da bude protiv referenduma zato što je i na pregovorima u Rambujeu jedan od zahteva za ultimativno potpisivanje sporazuma bio pravo na referendum na Kosovu.

"Ovde se postavlja pitanje šta je referendum i sa kojim ciljem se provodi, jer se on obično koristi kao početna ili poslednja tačka u nekom procesu", upozorio je Dačić.

On je dodao da je veoma bitno da ne postoje različita mišljenja između predstavnika srpskog naroda na Kosovu i vlasti u Beogradu.

"Smatram da je to bilo štetno kada je bio u pitanju odnos Beograda i Banjaluke i Beograda i Knina, jer se to nije slavno završilo u Republici Srpskoj Krajini, a zamalo je moglo da se tragično završi i u Republici Srpskoj", rekao je Dačić.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 09.01.2012. 20:07
Za ove sve srpske izdajice koje su na vlasti, Slobo je bio madjionicar i heroj, i on je velikim delom zasluzan za nastanak Republike Srpske, a skoro je to i predsednik Dodik rekao. Da nije bilo njega ne bi bilo ni Republike Srpske.
Ponedeljak 09.01.2012. 20:35
Cilj referenduma na Kosovu i Metohiji?! Poruka Srba iz Kosovske Mitrovice, Leposavića, Zubinog Potoka i Zvečana da ne prihvataju prištinske institucije i da Beograd ne radi nista da zastiti svoj narod na svojoj teritoriji! Dacicu,ima li jos nesto da ti nije jasno???...samo pitaj...
Ponedeljak 09.01.2012. 20:09
Друг Ивица Дачић мора да је пијан од неког гадног пића, мада мислим да је у питању обична бестидност и безобразлук баш као и код идола му Слобе. Спомиње референдуме којима је Слоба покушавао да опере руке од издаје Срба у Српској Крајини па и у Републици Српској. Међутим Друже Ивица зашто не спомињеш и онај референдум и изборе које су Шиптари одржали деведесетих који су наводно од тог Слобе били проглашени илегалним и противдржавним. Тада је и формирана нека илегална влада Косова са Руговом на челу, а те изборе и тај референдум је на њиховим бирачким местима ОБЕЗБЕЂИВАЛА СРПСКА ПОЛИЦИЈА! До гуше је СПС крив за издају и треба да одговарате пред судом Народу за то!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online