Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Utorak 10.01.2012.
12:01
T. Zečević - Vesti A

Bojić: Strahujem za Vojin život

Iako je sve pod velom tajne, na osnovu nekoliko činjenica može se zaključiti da je u Haškom tribunalu na delu plansko ubijanje Vojislava Šešelja - tvrdi u intervjuu za "Vesti" prof. dr Milovan Bojić, član lekarske ekipe lidera radikala.

Na ovakav zaključak Bojića je naveo pokušaj zatvorskog čuvara da u grupu propisanih lekova Šešelju ubaci i jedan nepoznati, što je Šešelj prozreo. Ubeđen da je život lidera radikala u opasnosti, dr Bojić apeluje na sve da pomognu ovom haškom zatvoreniku da se spasi.

Da li je Šešeljev život zaista toliko ugrožen?

- Neke činjenice navode me na zaključak da se u ovom slučaju radi o pokušaju ubijanja Šešelja sa predumišljajem. Ovde je očigledno umešana neka paramedicina ili doktor iz senke, sakriven iza jedne tablete koja je bila ponuđena Šešelju. Moguće je takođe da je taj "podmetač" imao zadatak potiranja lekovitih dejstava onih medikamenata koje je Šešelj redovno pio protiv srčanih tegoba.
 

O kakvom se to leku radi?

- Pre nekoliko dana zatvorski čuvar je sa gomilom ostalih lekova dao Šešelju i jedan neobične boje i izgleda. Šešelj je tu podmetačinu u trenu otkrio. Na licu mesta zatražio je objašnjenje od čuvara, a pošto mu je čuvar bio sumnjiv, odmah je obavestio zatvorskog lekara koji je brzo stigao. I posle žestoke rasprave lekar je priznao da taj lek nije propisao i da će to posvedočiti pred sudom, a Šešelj je nakon toga završio u bolnici.

Kakvo je njegovo zdravstveno stanje bilo pre tog događaja?

- Noć pre odlaska u Univerzitetsku kliniku, Šešelj je proveo teško. Imao je žestoke napade aritmije i po sopstvenom kazivanju, jedva se izvukao iz te agonije. Od kada je u pritvorskoj jedinici, njegovo zdravstveno stanje sada je najugroženije.

Da li ste upućeni kako se Šešelj sada oseća?

- Znamo samo da je i u Univerzitetskoj klinici imao užasne napade aritmije sa frekvencijama od 150 do 45 otkucaja. To je raspon koji bukvalno predstavlja atentat na vaskularni sistem i ukoliko se tome pridodaju ostale bolesti, možemo reći da je on u veoma, veoma teškoj situaciji koja može da završi fatalno.

Može li se i šta učiniti?

- Bez obzira na to što će se moj prijatelj i dugogodišnji sapatnik naljutiti na mene, hoću da apelujem i na one od kojih Šešelj u ovom momentu ne traži pomoć, da se udruže kako bismo sačuvali njegovu glavu. Posebno apelujem na jednog razumnog čoveka koji u ovom trenutku jedini shvata Šešeljevu agoniju, to je Rasim Ljajić, da se založi za pružanje adekvatnog lečenja koje Šešelj do sada nije imao u Hagu. Molim Ljajića da se založi za to da i lekari iz Srbije ubuduće imaju uvida u Šešeljevo zdravstveno stanje. Ukoliko se to ne uradi, bojim se da će Šešelj izgubiti život.
 

Opasne igre

Svi kontakti sa Šešeljem su prekinuti, ne kontaktiraju sa njim ni njegovi pravni savetnici. Zabranjeni su mu kontakti sa lekarima iz Srbije, sa svim članovima porodice. To sve navodi na zaključak da se nešto tajno priprema, da se vode opasne zakulisne igre. Posle gotovo devet godina tamnovanja, ubeđen sam da je u ovom momentu Šešelju u pitanju glava.


Leče ga kao Miloševića


Pošto Šešelju daju lekove za koje zatvorski lekar ne zna, niti se zna otkud dolaze, to me podseća na lekarski tretman Slobodana Miloševića u Hagu. Njemu su davali lekove protiv srčane slabosti i povišenog pritiska, a on je umro baš od onoga od čega su ga lečili. Jedan sam od lekara koji je radio ekspertizu Miloševićeve zdravstvene dokumentacije na Kraljevskom institutu u Danskoj. Svi smo bili zapanjeni načinom njegovog lečenja.

POVEZANE VESTI

Utorak 10.01.2012. 12:10
vreme je da se on ne vrati... Kada je sloba ubijen, umesto da se vlada pobuni, ona je cutala i tiho slavila... nazalost Seselj je na redu
Utorak 10.01.2012. 12:36
Sam je trazio da ide u Hag! Niko mu nije kriv!
Subota 14.01.2012. 06:01
Haski Tribunal je izgubio svoj legimitet i ponasa se kao naruceni ubica od skrivenih EU placenika.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online