Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 12.01.2012.
15:52
Beta A

Šešelj dobio pejsmejker

Predsedniku Srpske radikalne stranke, Vojislavu Šešelju, trebalo je da danas bude ugrađen pejs mejker. U pritvorskoj jedinici Haškog tribunala supruzi Vojislava Šešelja je saopšteno da je intervencija završena, rekao je Nemanja Šarović, rukovodilac predmeta Vojislava Šešelja, na današnjoj konferenciji za novinare.

Lider SRS-a: Vojislav Šešelj
 

On je istakao da su iz Sekretarijata Haškog tribunala Jadranku Šešelj obavestili da je neizvesno da li će u toku dana moći da ga poseti, mada joj je juče bilo obećano i dogovoreno sa sekretarijatom da će u podne dobiti dozvolu za posetu suprugu.

Srpska radikalna stranka zahteva da se pod hitno obavesti javnost kakvo je zdravstveno stanje Vojislava Šešelja nakon operacije i da se omogući Jadranki Šešelj da ga poseti kao što joj je i obećano, naglasio je Šarović.

Govoreći o kritičnom stanju predsednika Srpske radikalne stranke u petak uveče, kada je primljen u bolnicu, Šarović je precizirao da su svi lekari u bolnici rekli Šešelju da je jedva ostao živ. To pokazuje da su sve tvrdnje koje je iznosila Srpska radikalna stranka o Šešeljevom zdravstvenom stanju tačne, što je prethodnih dana portparolka Haškog suda, Nerma Jelačić, pokušavala da demantuje i da umanji ozbiljnost situacije, ocenio je Šarović.

On je ponovio da je Haški tribunal namerno sprečavao lečenje Vojislava Šešelja, svesno mu ugrožavao život, što je dovelo do toga da je predsednik Srpske radikalne stranke za dlaku izbegao smrt.

Govoreći o nameri predsednika Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom, Rasima Ljajića, da poseti Vojislava Šešelja, Šarović je rekao da je predsednik Srpske radikalne stranke poručio da, lično nema ništa protiv Rasima Ljajića, ali da mu ne pada na pamet da razgovara sa nekim ko je predstavnik izdajničkog prozapadnog režima".

Rasim Ljajić je u izjavi, koju su jutros objavili pojedini mediji, saopštio da je bio iznenađen da u Haškom tribunalu, ni predsednik Suda ni sekretar ništa ne znaju o zdravstvenom stanju Vojislava Šešelja. Ovo je još jedna potvrda sramnog i skandaloznog ponašanja predstavnika tribunala, zaključio je Šarović.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 12.01.2012. 16:05
Bice velika tragedija i nepopravljiva steta za srpski narod ukoliko dr Vojislav Seselj bude ubijen u haskom kazamatu toj kvazisudskoj tzv instituciji evropskih genocidnih nacija i genocidnih Amerikanaca!
Četvrtak 12.01.2012. 18:05
Шешељ смета жив, ал са друге стране не смеју да га убију. Њега ће мрцварити, држаће га на ивицу живота и смрти да би на крају рекли да је умро природном смрћу, а да су се они тобож залагали за његов живот. Надам се да ако настрада у хагу да многе ће београдске главе страховати за свој живот заслужили су!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online