Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Petak 13.01.2012.
12:09

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 73
A

Pre operacije molitva za Šešelja

Vojislavu Šešelju juče je u bolnici u Holandiji ugrađen pasmejker. Pretresno veće koje vodi proces protiv lidera radikala najavilo je da će ga po povratku iz bolnice u pritvor pregledati ruski specijalista Sergej Nikolajevič Avdejev.

Bitka za zdravlje: Vojislav Šešelj

Srpska radikalna stranka izrazila je bojazan da je hirurška intervencija nad Šešeljem neuspešna zbog čega će, kako je juče najavio šef Šešeljevog pravnog tima Zoran Krasić, biti zatražena ekspertiza nezavisnih stručnjaka.


Prenoseći novinarima da je operacija trajala tri sata, Krasić je upitao zašto će morati da se čeka tri meseca da bi se saopštilo da li je intervencija bila uspešna.


- SRS interesuje s kojim brojem aritmija i srčanih otkucaja je Šešelj ušao u salu za intervencije, a kolike su one bile u momentu kada je iz sale izašao - rekao je Krasić.


Supruga lidera radikala Jadranka Šešelj kazala je za "Vesti" da juče do poslednjeg trenutka nije znala da li će njen suprug biti operisan i da čeka da joj Tribunal odobri posetu.

Prota Bilbija u poseti


Roterdamski paroh Vojislav Bilbija posetio je Šešelja prekjuče u Univerzitetskom medicinskom centru u Lajdenu (LUMC). Otac Voja je lideru radikala pročitao molitvu i preneo pozdrave svih zatvorenika iz Sheveningena, što je iscrpljenog Šešelja vidno oraspoložilo.


- Bilo mi je sumnjivo, jer su mi dva puta odlagali posetu. Nisam imala pojma da će ga operisati. Čuli smo se telefonom, ali će mi biti malo lakše kada se lično uverim da je dobro - rekla je Jadranka Šešelj, koja će u Hagu biti do nedelje.


Ona priznaje da "ne zna šta će više od brige", kao i da joj "najgore pada to što je sve u vezi sa Vojom neizvesno".


- Brinem mnogo, ne znam više šta ću, nervira me čekanje. Sa mnom je i sin Aleksandar, lakše nam je kad smo zajedno - rekla je Šešeljeva supruga za "Vesti".


Haški tribunal dva puta je saopštio da je Šešeljevo stanje stabilno i da nije životno ugrožen. Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je da je razgovarao sa predstavnicima Tribunala i o Šešeljevom slučaju i kazao da je sa Sekretarijatom tog suda dogovoreno da se pošalje ekipa lekara iz Srbije, ukoliko se sa tim saglasi Šešelj.


Ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić založio se juče za to da država Srbija pomogne bolesnom Šešelju i optužio Haški tribunal za, kako je rekao, "neljudsku praksu prema srpskim zatočenicima".
 

Ljajić:Nije hteo da me primi


Ljajić je potvrdio da je predstavnicima Tribunala ukazao da je neprihvatljivo da Šešelj bude prebačen u bolnicu u Lajdenu, van pritvorske jedinice, a da o tome ne budu obaveštene srpske vlasti.


- Hteo sam da posetim Šešelja, dobio sam saglasnost i Tribunala i holandskih vlasti, ali Šešelj nije hteo da prihvati posetu. Ta odluka nije uperena prema meni, već je to njegovo principijelno stanovište da od dolaska u Hag ne razgovara s predstavnicima vlade Srbije - objasnio je Ljajić.


Nemanja Šarović potvrdio je Ljajićeve reči i dodao da Šešelju "ne pada na pamet da razgovara sa nekim ko je predstavnik izdajničkog prozapadnog režima".

POVEZANE VESTI

Petak 13.01.2012. 12:10
Држ се Војо !
Petak 13.01.2012. 12:32
Trebalo bi da poradi na očuvanju svog zdravlja kako zna i umije. Istina, situacija je toliko apsurdna i tragikomična...radi govora mržnje i porstrekavanja na rat...smiješno, da nije tragično. Zapadnjaci su jezive životinje!
Petak 13.01.2012. 17:03
Brz oporavak Dr.V.Seselju od srca zelim.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online