Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Petak 13.01.2012.
17:29
Fonet A

"Sprečiti referendum na severu Kosmeta"

Najavljeni referendum na severu Kosova neće imati pravno, ali će svakako imati političko dejstvo, smatra predsednik Pokrajinskog odbora Srpskog pokreta obnove (SPO) za Kosovo i Metohiju Ranđel Nojkić, koji je zatražio od Beograda da spreči njegovo održavanje

Ranđel Nojkić

"Sigurno je da taj referendum neće imati pravno dejstvo, ali će imati vrlo jasno političko dejstvo za bilo koga ko dođe na vlast u Srbiji. To će biti politički stav tih Srba i sa tim stavom može kasnije da se manipuliše", ocenio je Nojkić, koji smatra da Beograd, po tom pitanju, "mora da bude veoma odlučan".


On je ukazao da se "veoma stidljivo govori da će postojati posledice za Srbe južno od Ibra, što je tačno i ima utemeljenje u trenutnoj situaciji".

"Beograd bi morao veoma jasno da se usprotivi, ne samo deklarativno, već bi morao da preduzme određene mere da se spreči sprovođenje ovog referenduma", naglasio je Nojkić.

Prema rečima Nojkića, referendum ima za posledicu da se Srbi južno od Ibra "osećaju izdanim i polako počinju da odlaze sa ovog prostora, ne čekajući dan kada će biti realizovana ideja o podeli Kosova, koja je devedesetih godina zacrtana na severu".

To bi onda značilo da bi vlast potpuno promenila stav prema Srbima južno od Ibra, ukazao je Nojkić i pozvao Beograd da razmotri i donese "veoma rigorozne mere kako bi se sprečilo" da Srbi južno od Ibra "nestanu sa ovih prostora". Nojkić smatra i da bi stavovi Srba južno od Ibra, kada se govori o referendumu, morali da budu jedinstveni, poput stavova onih na severu,

POVEZANE VESTI

Petak 13.01.2012. 17:32
AKO NE ZNACI NISTA I NEMA PRAVNO DEJSTVO...STO STE SE SVI UPANICILI I POKUSAVATE SPRECITI SRBE DA OSTANU U SRBIJI?
Petak 13.01.2012. 17:34
Ови СПО-вци постадоше гори од нај горих.Сви улизице.
Petak 13.01.2012. 17:44
g.Nojkicu zasto ne kazete da je sadasnja vlast vec digla ruke od enklava juzno od Ibra i da sada samo pokusava da iznadje modus kako da se ratosilja i Srba sa severa KiM?! Zasto lupetate kao Maksim po diviziji o nekakvim posledicama u slucaju odrzavanja referenduma i sta cete da radite kada sadasnja vlast koju podrzavate bude pod pritiskom genocidnih Nemaca bude morala da ukine preostale institucije Republike Srbije na KiM izmedju ostalog i Poste KiM ciji ste direktor a koje su u sastavu JP PTT Saobracaja Srbija?! O cemu vi covece pricate?! Hocete li posle da se integrisete u "siptarske poste" i da radite za 150-200 evra mesecno?! Sta bre vi lupetate covece!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online