16. 01. 2012. 23:26h | Beta
veličina teksta:+-

SNV Kosova i Metohije podržava referendum

Komentara 4

Srpsko nacionalno Veće (SNV) Kosova i Metohije u potpunosti podržava sve koji učestvuju u organizovanju referendum na severu Kosova, izjavio je danas predsednik SNV Dragan Velić.

Velić je na konferenciji za novinare u Kosovskoj Mitrovici istakao podršku SNV referendumu jer, kako je naveo, on ima cilj da na demokratski način pokaže "istinsku volju" srpskog naroda za to u kojoj državi i sa kakvim institucijama narod želi da živi.

 

On je zatražio da se i u opštinama južno od Ibra organizuje referendum sa istim pitanjem: "Da li želite kosovske institucije na ovom području?". Referendum bi trebalo da se održi 14. i 15. februara u svim sredinama gde je to moguće, i institucije Srbije bi morale da pomognu njegovo održavanja, smatra Velić.

 

Foto: Ilustracija

 

On se založio i da se svima rođenim na Kosovu omogući izjašnjavanje o referendumskom pitanju koje, kako je ocenio, znači "opstanak Srba na Kosovu i Metohiji".

 

"Glasanjem na referendumu gde očekujem izlazak preko 90 odsto građana, uputiće se jasna poruka da Srbi u privremenim kosovskim institucijama nemaju legitimitet da nas predstavljaju", rekao je Velić.

 

Predsednik SNV severnog Kosova i Metohije Milan Ivanović optužio je stranke na vlasti i pojedince koje je nazvao "Tačijevi plaćenici" da se zalažu protiv referenduma, a nemaju dokaze za tvrdnje da je "protiv interesa Srbije, da deli Srbe, sprečava evrointegracije, da je protiv ustavan".

 

"I Ustav zakoni stoje iza nas, izjašnjavanje na referendumu je jedno od osnovnih ljudskih prava. Referendum se ne može poništiti, on ne može podleći pravnim konsenkvencama, a pretnje i zastrašivanja od strane zvaničnika vlasi, su osione i bahate", rekao je Ivanović.

 

On je kazao da je za Srbe na severu Kosova od izuzetne važnosti da se izjasne da li će živeti u Srbiji ili u "samoproglašenoj državi Kosovo". On je optužio "one iz kruga dvojke da ne shvataju razloge za referendum zbog toga što se bore da ostanu na vlast i dobiju kandidaturu za ulazak u EU".

Srbija Kosovo i Metohija Srpsko narodno veće Referendum
Povezane vesti:
legenda
legenda
Utorak, 17. 01. 2012. 01:02h

Preporuka: +13 / -3

+ -
!

Samo napred imate punu podrsku svih Srba,a ovi sto su protiv oni nisu Srbi!!!

sasakz
sasakz
Utorak, 17. 01. 2012. 08:05h

Preporuka: +5 / -2

+ -
!

Braco nasa iza vas stoje svi normalni Srbi sveta....zanemarite ovu izdajnicku vlast i borite se hrabro!

voytsche123
voytsche123
Utorak, 17. 01. 2012. 09:07h

Preporuka: +2 / -1

+ -
!

још горе КОМУЊАРЕ