Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 23.01.2012.
16:18
Beta A

Pantić: Referendum će biti održan

Šefovi odborničkih grupa u Skupštini opštine Kosovska Mitrovica zaključili su danas da "nema razloga da se referendum u Kosovskoj Mitrovici odlaže", te da će biti održan kada je i zakazan - 14. i 15. februara, rekao je predsednik opštine Krstimir Pantić.


Srbi sa Kosmeta nisu čuli ni jedan argument zašto ne bi trebalo da bude referenduma

Na konferenciji za novinare, predsednik Opštine Kosovska Mitrovica rekao je da se pripreme za održavanje referenduma nastavljaju i da će u narednim danima početi kampanja. Prema njegovim rečima, biće održavane tribine, a sa građanima će se razgovarati i u mesnim zajednicama.


"Agitovaćemo na sve njih da izađu na referendum i da na taj način još jednom pokažu i onom delu međunarodne zajednice koji podržava kosovske Albance i samim kosovskim Albancima da mi ne želimo, niti ćemo ikada pristati da živimo u takozvanoj državi Kosovo", rekao je Pantić.


Prema njegovim rečima, čelnici lokalnih samouprava spremni su da razgovaraju s nekim iz Vlade Srbije i s predsednikom Srbije Borisom Tadićem o referendumu i da od njih čuju argumente zbog kojih plebiscit navodno nije u interesu građana i kako to ugrožava državne i nacionalne interese.


"S obzirom da do danas niko nije podneo inicijativu za ocenu ustavnosti i zakonitosti referenduma, niko nam nije dokazao da on ugrožava državne i nacionalne interese, a posebno posle izjave izvestioca SE Jelka Kacina da referendum ni na koji način neće ugroziti dobijanje statusa kandidata Republike Srbije za članstvo u EU, on će biti održan", rekao je Pantić.


Predsednik opštine je dodao da lokalna samouprava smatra da će održavanje referenduma samo ojačati pregovaračku poziciju Srbije, sprečiti nasilne akcije i pokušaj nametanja takozvanih albanskih institucija na severu Pokrajine.


On je dodao da će referendum sprečiti i "sve očigledniji plan od četiri tačke koji će Srbima da nametne Ahtisarijev plan koji je SB UN odbacio šest puta i koji ni Vlada Srbije nije prihvatila".


Predsednik Srbije Boris Tadić nedavno je izjavio da će Srbija izaći sa inicijativom za Kosovo I Metohiju koja ima četiri tačke.


"Rešenje za sever KiM, koji nesumnjivo karakteriše drugačija realnost u odnosu na albansku dominaciju južno od Ibra, zaštita naših manastira i kulturnog nasleđa, zaštita imovine države I građana na Kosovu i posebne garancije za bezbednost i budućnost Srba koji žive u enklavama", naveo je Tadić o tom planu.


Kosovo i Metohija je "sastavni deo Srbije i niko nema pravo da se javno ili tajno, postepeno, posredno ili neposredno odriče dela teritorije", rekao je Pantić.


Prema njegovim rečima, u sve četiri opštine na severu Kosova I Metohije postoji jedinstvo kada je u pitanju održavanje referenduma, bez obzira što postoji izvesno neslaganje u Leposaviću.


On je naveo da jedino skupštine opština koje su donele odluku o održavanju referenduma mogu da je stave van snage, ali da u ovom trenutku ne postoji volja za odlaganje referenduma, kao ni razlozi zbog čega bi se ponovo odlučivalo o izjašnjavanju građana.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 23.01.2012. 16:32
SAMO HRABRO,BRACO NASA..OBILICI NASI!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online