Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 25.01.2012.
18:37
Beta A

Stanković: Lekari sutra kod Šešelja

Ministar zdravlja Srbije Zoran Stanković najavio je da će ekipa srpskih lekara koje je tražio lider Srpske radikalne stranke (SRS) i haški optuženik Vojislav Šešelj u četvrtak otići u Haški tribunal gde će ga pregledati.

Lider SRS-a: Vojislav Šešelj
 

"Nadam se da će naši lekari zajedno sa holandskim stručnjacima sagledati njegovo zdravstveno stanje i da će ono zajedničkim aktivnostima biti stabilizovano nakon čega će Šešelj moći aktivno da uzme učešća u daljem radu u Haškom tribunalu", rekao je Stanković novinarima u Beogradu.

Pročitajte još: Tribunal: Kod Šešelja može i ginekolog

On je kazao da Ministarstvo zdravlja ima izveštaj o zdravstvenom stanju Šešelja koji iz medicinskih i etičkih razloga ne žele da iznesu u javnost.

"Imajući u vidu pejsmejker koji je ugrađen mogu da kažem da je zdravstveno stanje Šešelja ozbiljno narušeno i da je potreban poseban tretman pre svega u sudnici", kazao je ministar zdravlja.

On je naveo da je Ministarstvo platilo 2.500 evra za troškove putovanja i dvodnevnog boravka u Hagu ekipe lekara u kojoj su kardiolozi i pulmolozi Milovan Bojić, Zora Naumović, Miodrag Vukčević, kao i Paja Momčilov koji je ginekolog i poslanik SRS.

Tim lekara, kako je naveo, otputovaće sutra u 8.20 avionom u Hag. Stanković je kazao da će ta ekipa lekara nakon uvida u medicinsku dokumentaciju i Šešeljevo zdravstveno stanje podneti izveštaj Ministarstvu zdravlja.

Stanković je rekao da je Ministarstvo zdravlja uvažilo želju Šešselja o timu lekara, a povodom polemike u javnosti što i ginekolog odlazi u Hag, kazao je da je Momčilov dugogodišnji porodični lekar i da se zato na Šešeljev zahtev nalazi u njegovom
timu.

POVEZANE VESTI

Sreda 25.01.2012. 18:44
Надживиће Шеле и ове данас што владају!Не дај се Шеле!
Sreda 25.01.2012. 18:47
Napokon. Očekujem da će javnost biti obaveštena o svemu i da naši lekari neće popustiti pod pritiskom iz Haga da, ukoliko nađu namerne greške u lečenju, to od nas sakriju. Treba insistirati da neko od srpskih lekara od sad pa nadalje bude stalno uključen u tim koji leči Šešelja.
Sreda 25.01.2012. 19:38
Draga braco i sestre, unaprijed vam zahvaljujem na svim minusima, ali ja ovo ipak moram da kazem: - Ma koliko bila obozavatelj Seselja, i ma koliko se molila da nam ziv uspije izaci iz Haag-a, ja prosto strahujem od mogucnosti da je njegovo zdravstveno stanje mozda najlosije do sada, te da ga pokusavaju odrzati u zivotu do dolaska srpskih lekara, kako bi oni mogli da svale svu krivicu na nase doktore!!! Mada se trudim, ipak prosto nemogu da shvatim zasto se ranije nije dozvolilo nasim doktorima da pregledaju Seselja, nego je prvo bilo potrebno izvrsiti operacije! Sad, kad se njegovo zdravstveno stanje iz dana u dan mijenja, sad nasi doktori mogu da dodju, sa ili bez gosp. ginekologa! ...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online