Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 25.01.2012.
19:19
Beta A

SNV traži izbore na svim nivoima na Kosmetu

Predstavnici Skupštine Zajednice opština Kosova i Metohije i Srpskog nacionalnog veća podržali su danas održavanje referenduma na severu Kosova i zatražili od države da na celoj teritoriji pokrajine održi parlamentarne, pokrajinske i lokalne izbore. Oni su na konferenciji za novinare u Beogradu ocenili da su Srbi sa Kosmeta jedinstveni u stavu da treba održati referendum o tome da li prihvatiti kosovske insitucije na severu pokrajine.

Marko Jakšić

Potpredsednik Skupštine Zajednice opština Kosova i Metohije Marko Jakšić kazao je da je plan predsednika Srbije Borisa Tadića u četiri tačke za Kosovo u stvari prihvatanje odbačenog Ahtisarijevog plana, i da se to skriva dok ne prođu izbori u Srbiji.

Prema njegovim rečima, te informacije je saznao iz poverljivih izvora u Prištini. "Beograd se složio sa Ahtisarijevim planom i to treba da se realizuje posle izbora", kazao je Jakšić i dodao da se čeka da Srbija dobije statusa kandidata za članstvo u EU u martu.

Prema njegovim rečima, predsednik Srbije se odriče teritorije zarad dobijanja statusa kandidata u "virtuelnom savezu u koji Srbija neće ući". "To mogu da mu budu politički poeni da bi dobio izbore", naveo je Jakšić i dodao da se Tadić zato bori da se ne održi referendum na severu Kosova jer referendum remeti njegovu ponudu u četiri tačke.

Jakšić je kazao da su referendum na severu Kosova podržali i Srbi južno od Ibra koji su, kako je naveo, već počeli da prikupljaju potpise podrške za peticiju kojom traže raspisivanje i lokalnih i pokrajinskih izbora na Kosovu u organizaciji Srbije.

Radovan Ničić

Predsednik Skupštine Zajednice opština Kosova i Metohije Radovan Ničić kazao je da se "šuška" i nezvanično govori da na Kosovu neće biti raspisani izbori na svim nivoima.

"To je štetno i pogubno za Srbe na Kosovu. Očekujemo da budu raspisani i parlamentarni i lokalni i pokrajinski izbori na Kosovu", kazao je Ničić.

Predsednik Srpskog nacionalnog veća severnog Kosova i Metohije Milan Ivanović rekao je da Beograd treba da prekine "politiku kolaboracije sa mentorima kosovske nezavisnosti" i da politika "i EU i Kosovo" više nema težinu.

"Postoji samo jedna politika - da Evropa nema alternativu jer kandidatura je potrebna režimu da bi ostao na vlasti", naveo je


Ivanović i dodao da vlast u Beogradu vrši pritisak na Srbe sa Kosova da prihvate takozvane nezavisne institucije Prištine.

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Ljubomir Kragović iz Srpske radikalne stranke najavio da će tokom sledeće sedmice zakazati sednicu tog skupštinskog tela o referendumu na severu Kosova i naveo da očekuje da će članovi odbora podržati održavanje referenduma.

POVEZANE VESTI

Sreda 25.01.2012. 20:09
BRACO NASA UZ VAS SMO ZA SVA VREMENA.NISTE SAMI!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online