Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 20.02.2012.
15:48
Vestionline A

Radikali najavili skup podrške Šešelju

Potpredsednik Srpske radikalne stranke Milorad Mirčić najavio je danas veliki protestni skup u Beogradu pod nazivom "Srbija neće EU, Srbija hoće Šešelja".

"Veliki protestni skup biće održan u beogradskoj 'Areni' u subotu, 25. februara, sa početkom u 13.00 časova", precizirao je Mirčić na konferenciji za novinare u Novom Sadu.

Vojislav Šešelj


On navodi da će protestni skup biti organizovan, jer je, kako kaže, ugrožen život lidera SRS-a Vojislava Šešelja zbog devetogodišnjeg robijanja u Haškom tribunalu, koje nema nikakav pravni osnov.

"Šešelju ne samo da su već devet godina uskraćena osnovna ljudska prava u Hagu, nego mu je ovih dana ugrožen život i zdravlje, zbog posledica teškog, dugotrajnog robijanja bez ikakvog pravnog osnova i dokazane krivice. Neverovatno je da neko u 21. veku, poput Šešelja, robija samo zato što se bori, što se borio i što će se uvek boriti za srpski narod i srpsku državu", rekao je Mirčić.

Komentarišući rezultat istraživanja pojedinih agencija, koja ukazuju da je uporište radikala u biračkom tijelu opalo ovih dana u Srbiji na svega 6,5 odsto, on je podsetio na vreme kad su se ta istraživanja pojavila.

"To nazovi istraživanje pojavilo se odmah posle poziva Šešelja iz Haga da se radikali beskompromisno obračunaju sa svim političkim strankama, koje vode rasprodaji Srbije i ugrožavanju interesa srpskog naroda, a posebno sa Srpskom naprednom strankom. I to od strane po narudžbi ad-hok formirane agencije, koja se svakako može nazvati osim istraživačkom i ozbiljnom", rekao je on.

Prema njegovim rečima, cilj tog navodnog istraživanja je stvaranje psihološke barijere među građanima Srbije, da ne glasaju za SRS, nego za partije "podobne" Briselu i Vašingtonu.

"Možete misliti značaj tog istraživanja i te agencije, kad je do rezultata došla na osnovu telefonske ankete provedene među 1.400 ljudi! Još je smešnije da SRS, kao glavni prototagonista borbe protiv ulaska u EU, ima podršku svega 6,5 odsto birača i to u vreme kad je gotovo pola Srbije takođe protiv ulaska EU", naveo je Mirčić.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 20.02.2012. 17:14
.. kada se bude izilazilo na crtu , onda cemo znati , sto je aganciji milo to i sanja .. psi laju karavani prolaze ...
Utorak 21.02.2012. 05:36
Nasa vrednost, vrednost jednog naroda, gde ukljucujem i politicare sa presednikom, vredi onoliko koliko smo pomogli VOJI SESELJU u Hagu. Racunam ovde i aktiviste raznih boja sa demokratama! POZDRAV VOJI !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online