Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Utorak 21.02.2012.
02:23
Srna A

Žipe: Prvo granica s Kosovom, pa onda EU

Ministar spoljnih poslova Francuske Alan Žipe izjavio je beogradskim medijima da je Srbija zaslužila status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji. Odgovarajući na pitanje šta još Srbija treba da uradi kada je reč o Kosmetu da bi dobila status kandidata, Žipe je rekao za "Večernje novosti" da napredak u dijalogu između Beograda i Prištine treba da se usredsredi na "upravljanje granicama i na učešće Kosova na forumima regionalne saradnje".

Alan Žipe: "Srbija je ostvarila veliki napredak u oblastima političkih reformi, u saradnji sa Haškim tribunalom, u dijalogu s Kosovom... Srbija je zaslužila da pređe novu etapu ka EU" 

"Srbija je pokazala odlučnost da se napreduje u ovim pitanjima. Od suštinske je važnosti da do sastanka Saveta ministara EU 28. februara bude poslat jasan signal u vezi sa uspostavljanjem integrisanog upravljanja prelazima", rekao je Žipe i dodao da je važno i da misija Euleksa može slobodno da izvršava svoj mandat na severu Kosova.

On navodi da "normalizacija odnosa" Beograda i Prištine predstavlja političku neophodnost, jer će to doprineti stabilnosti u regionu i evropskoj perspektivi.

"Svaka strana mora da pokaže verodostojnost u svojoj evropskoj posvećenosti i odlučnost da se ostvare neophodni napori. Iskreno govoreći, ne postoji alternativa", rekao je Žipe.

On je istakao da dužnička kriza navela EU da preispita i poboljša svoju ekonomsku upravu, ali da to ne dovodi u pitanje priznatu perspektivu proširenja zemljama zapadnog Balkana.

"Želimo da je vidimo da se ostvari u razumnoj budućnosti. Nedavno pristupanje Hrvatske potvrđuje da su naši postupci u skladu s našim angažmanima", rekao je Žipe.

Francuski šef diplomatije ocenio je da postoji realan prostor za napredak francuskih investicija u Srbiji i da će u tom smislu francusko-srpska Privredna komora, oformljena 2009. godine, odigrati pozitivnu ulogu.

POVEZANE VESTI

Utorak 21.02.2012. 02:34
Sve ovo govori da KiM kao DRZAVA ne moze postojati bez odobrenja Srbije.Zato danima dolaze iz EU kao i tachi i traze "dogovor" .(priznanje drzave kroz ime - predstavljanja KiM i automatski odricanja rezolucije). Sve ove ucene za ulaz u EU dolaze zbog parole :"EU nema alternativu". A ovakva uzurbanost svih, je kratko vreme do donosenja odluke o pristupanju Srbije. BEZ PRIZNANJA SRBIJE - KOSOVO NECE BITI DRZAVA Vlast je kriva za ove pritiske jer ne zna da kaze--DOSTA
Utorak 21.02.2012. 05:47
TEBI TREBA POSTAVITI GRANICE U MOZGU kao ogranicenom i drskom!
Utorak 21.02.2012. 06:51
Ali pre toga ipak malo dzidzi-midzi! I staroj fuksi, prodanoj dusi Zipeu se izgleda nadigo, pa gde ce prvo nego na Srbiju, da i on postavi neki uslov, da se prazni, pre nego sto sa svojim sefom patkuljkom bude smenjen posle izbora.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online