Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Petak 24.02.2012.
13:59
Beta, Vestionline A

Dogovor u Briselu - veleizdaja Srbije ili početak normalizacije odnosa?

Potpredsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Dragan Todorović ocenio je danas da je dogovor Beograda i Prištine o regionalnom predstavljanju Kosova "veleizdaja" učinjena kako bi Srbija dobila status kandidata za članstvo u EU. Socijaldemokratska unija (SDU) je sa druge strane pozdravila postizanje dogovora.

Dragan Todorović

Dragan Todorović smatra da ovaj dogovor predstavlja zaokružen proces potpunog otimanja Kosova koji sprovode SAD i EU i potpuni krah politike predsednika Srbije Borisa Tadića koji se može nazvati "veleizdajom".

"Ovo je jedan od najsramnijih dana u istoriji Srbije i biće crnim slovima zapisan", kazao je Todorović i kazao da je sve urađeno kako bi Srbija dobila "navodni" status
kandidata koji, kako je rekao, ne znači ništa ali kojim će se mahati u predizbornoj kampanji.

"Ovo je urađeno kako bi Boris Tadić i DS ponovo pokušali da obmanu građane o navodnoj svetloj budućnosti u EU. Reći će dobili smo status i deli nas samo još jedan korak od ne sedam milja nego možda deset, petnaest ili četrdeset godina kao što je to slučaj s Turskom koja je kandidat godinama i nikad neće biti član kao što neće biti ni Srbija", kazao je Todorović.

On je rekao da je sad jasno da su izjave Borisa Tadića da Srbija brani svoje interese u pregovorima s Prištinom i da neće pristati na učene bile samo "farsa".

"Sad se vidi da je to farsa, da je sve bilo pripremljeno i da se čekao poslednji trenutak da bi i taj veleizdajnički čin bio učinjen", kazao je Todorović.

Žarko Korać

SDU je sa druge strane pozdravila postizanje dogovora i izrazila nadu da će dogovor biti ne samo dobra osnova za konačno dobijanje statusa kandidata za članstvo u EU, nego i da će biti početak normalizacije odnosa u regionu. 

"SDU postavlja otvoreno pitanje Vladi Srbije koji je razlog da se taj važan sporazum za našu zemlju po mnogim pitanjima donosi u poslednji čas i to pod ogromnim međunarodnim pritiskom", naveo je u saopštenju predsednik SDU Žarko Korać i istakao da je ključno pitanje na koje bi Vlada Srbije trebalo da odgovori građanima glasi "šta je zapravo realna politika Srbije prema Kosovu".

Beograd i Priština dogovorili su se danas u Briselu da na regionalnom predstavljanju uz ime Kosova u fusnoti stoji formulacija koja ne prejudicira status Kosova i koja je u skladu je sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN i mišljenjem Međunarodnog suda pravde o kosovskom proglašenju nezavisnosti, saopštio je šef beogradskog pregovarčkog tima Borislav Stefanović.

POVEZANE VESTI

Petak 24.02.2012. 14:07
SRS JE POTPUNO U PRAVU..IZDAJA !......A ono ispod ne zasluzuje nista osim prezira..
Petak 24.02.2012. 14:09
I sada ostaje samo jedno pitanje : sta ce oduzet sledece Vojvodinu ili Sandzak
Petak 24.02.2012. 14:41
Договор са ''Косовом'' велеиздаја Србије, само то!? Ооооо што сте ви болећиви! Квислиншка влада ''преговарала'' са ОВК - само то је стрељачки строј- и ''потписала'' нешто !!!??? А уништена војска, привреда, здравство, школство, покраден огроман новац....- свака ова ствар од наведених се може квалификовати као велеиздаја, а за велеиздају - зна се. Потписујте ви и једни и други шта хоћете, а Космет је српска покрајина и остаће, па пукните од муке сви скупа.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online