Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 08.03.2012.
11:53
Alo A

"Sadašnji vrh DS ne bi bio u vlasti da je Zoran živ"

"Od kada je moj sin ubijen, ni slučajno nemam nikakav kontakt sa ovom Demokratskom strankom. Oni ga pominju samo kad dođe godišnjica, i to zato što moraju.", rekla je majka ubijenog premijera Zorana Đinđića za beogradske medije.

Majka ubijenog premijera Zorana Đinđića: Mila Đinđić
 

Znaju oni dobro da ne bi bili ovo što jesu, ne bi došli do izražaja da je Zoran i dalje tu - kaže u razgovoru za "Alo!" Mila Đinđić, majka pokojnog premijera Zorana Đinđića, uoči godišnjice njegovog ubistva.


Ni devet godina pošto je na prvog demokratskog premijera Srbije izvršen atentat, nema ni naznaka političke pozadine njegove likvidacije. Činjenica da nalogodavci ubistva i dalje šetaju slobodno najviše tišti njegovu majku Milu.


- U koga da uprete prstom kad onima koji treba da rešavaju političku pozadinu Zoranovog ubistva istina ne odgovara. Država stoji iza toga, a tu danas nisu samo oni koji su bili Zoranovi saborci. Protiv komunjara ništa ne možemo da uradimo - ogorčena je Mila Đinđić.

Ona je sa ćerkom Gordanom Đinđić Filipović krajem prošle godine podnela krivičnu prijavu protiv političara Nebojše Čovića i Velimira Ilića, optužujući ih za neprijavljivanje priprema za izvršenje krivičnog dela napada na ustavni poredak, dok je Čoviću stavljeno na teret i podstrekivanje na ubistvo predstavnika najviših državnih organa.


- Vi bolje znate šta je s tim bilo nego ja! Muka mi je više i da govorim o tome! Znaju oni da rasvetljavanjem njegovog ubistva samo sebi mogu da naškode. Oni svi čuvaju sebe, a njega više nema. Ali tu je moj Zoran bio najviše kriv.

Upozoravali su ga šta će da mu se desi, ali je on bio tvrdoglav. Mislio je da je prepametan, da nemaju razloga da ga ubiju - neutešna je naša sagovornica.
Od nekadašnjih saradnika njenog sina danas niko ne kontaktira s njom. Mada priznaje da joj to i nije potrebno. Mili Đinđić bi više značila njihova pomoć u otkrivanju političke pozadine atentata na njenog sina.


- Da sam ogorčena - jesam, usamljena, neutešna... Izgubila sam jedinog sina. Ali imam svoju penziju i više mi ništa ne treba. Jedino što tražim jeste istina o ubistvu mog deteta - poručuje Mila Đinđić.


Mila Đinđić je 2010. godine podnela krivičnu prijavu i protiv Vojislava Koštunice zbog toga što je kao vrhovni komandant vojske propustio da izvrši ustavnu obavezu da pomogne da se pobuna JSO uguši. Predsednik DSS-a, koji je u vreme atentata na Đinđića bio predsednik SRJ, u više navrata je negirao bilo kakvu vezu sa ubistvom premijera.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 08.03.2012. 12:13
Okrenimo se buducnosti..ne delimo se vise na cetnike,partizane..svi moramo zajedno patriotski smeniti ovu vlast sto prodaje sve sto joj padne pod ruku..! DA OSLOBODIMO ZEMLJU OD DIKTATORA I ZUTO-CRVENIH KARIJERISTA!
Četvrtak 08.03.2012. 12:30
"- U koga da uprete prstom kad onima koji treba da rešavaju političku pozadinu Zoranovog ubistva istina ne odgovara. Država stoji iza toga, a tu danas nisu samo oni koji su bili Zoranovi saborci. Protiv komunjara ništa ne možemo da uradimo - ogorčena je Mila Đinđić. " ima li neceg nejasno ?
Četvrtak 08.03.2012. 12:55
http://www.vaseljenska.com/vesti/sta-srbi-moraju-da-znaju-da-bi-opstali/
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online