Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Subota 10.03.2012.
09:39
Srna A

Šešelj dolazi na lečenje u Srbiju?

Država Srbija spremna je dati garancije da Vojislav Šešelj bude pušten na privremenu slobodu posle iznošenja završnih reči, pre svega, kako bi mogao da se leči, nezvanično saznaju "Večernje novosti". Prvi korak, međutim, mora da napravi sam Šešelj tako što će podneti zahtev za to, što on, međutim, do sada nije uradio.

Mora da podnese zahtev za lečenje u Srbiji
 

Šešelj će, kako su najavili lekari, danas će verovatno biti ponovo operisan, saopšteno je iz Srpske radikalne stranke. Ovu vest je Šešelj, uz dopuštenje, saopštio porodici nakon pregleda.

U saopštenju SRS-a navodi se da su lekari izvan Haškog tribunala ustanovili da je defibrilator koji je Šešelju ugrađen početkom januara potpuno neispravan, a ne samo jedna elektroda kako su mu rekli ranije.

SRS navodi da je neispravnost razlog zbog koga je aparat u noći između četvrtka i petka proizveo šest elektrošokova.

Radikali su naveli da je Šešelj prebačen u bolnicu juče ujutro zbog pogoršanog zdravstvenog stanja. Šešelj je trebalo da se juče ponovo pojavi u sudnici Haškog tribunala, na statusnoj konferenciji u predmetu za nepoštovanje suda, ali je ona otkazana.

Portparol Haškog tribunala Nerma Jelačić sinoć je potvrdila da je Šešelj prebačen iz pritvorske jedinice Haškog tribunala u civilnu zdravstvenu ustanovu, ali nije mogla da saopšti informacije o njegovom zdravstvenom stanju.

Pretresno veće, navodi Jelačić, otkazalo je iznošenje Šešeljeve završne reči koje je bilo zakazano za 12. i 13. mart zbog nedostupnosti optuženog.

"Očekuje se da će pretres biti nastavljen u sredu, 14. marta, što zavisi od toga da li će optuženi biti u mogućnosti da se pojavi u sudnici", navela je Jelačić u pisanoj izjavi.

POVEZANE VESTI

Subota 10.03.2012. 09:59
Ovi iz Haga stalno "osliškiju puls" dr. Šešelju. Sad kad su uvidjeli da nije uspio atentat željeli bi da se vrati u Srbiju uz garanciju odlazeće vlasti. Tako ga obavežu da sjedi ovdje i ne progovara ni riječi o politici a oni da rastegnu vijećanje do beskraja!!! MOLIMO VAS DA ODOLITE ISKUŠENJU NA KOJE VAS STAVLJAJU VAŠI I NAŠI DŽELATI... UVAŽENI VOJVODO DR.ŠEŠELJU!!! POBJEDA JE NA VIDIKU JUNAČE!!!!!
Subota 10.03.2012. 10:00
Hvala Bogu da se neko nasao da potegne ovo pitanje.Posto ovi rukovodeci Srbi nesmeju ni ime da mu pomenu sram ih bilo.Zato obracam se gos Rasimu Ljajicu da preduzme sve u svojim mogucnostima da se gos.Vojislav Seselj podvrgne lecenju do izricanj presude u nekoj adekvatnoj ustanovi kod nas.I netrazite njegovu mlbu.Vama gos.Ljajicu se obracam jer ovi Srpki ministri kada imaju vreo krompir obavezno ga Vama daju.
Subota 10.03.2012. 10:03
Nadajmo se da mu nece prirediti ono najgore? Srecno vojvodo!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online