Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Utorak 13.03.2012.
18:14
Beta A

Polemika poslanika DS i SRS: Ko je izdao Kosovo?

Sednica Odbora za Kosovo i Metohiju ponovo je danas prekinuta jer predstavnici vlade i pregovaračkog tima nisu došli da obrazlože dogovor o regionalnom predstavljanju Prištine postignut 24. februara. Sednica će biti nastavljena 21. marta u 12 sati.

Sednica Odbora za KiM (arhivska fotografija)
 


Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović i šef pregovaračkog tima Borislav Stefanović i danas su, kao i 8. marta, kada je sednica počela, nedolazak obrazložili time što vlada još nije razmatrala izveštaj o postignutom dogovoru.
 

Ljubomir Kragović

Sednicu je obeležila rasprava predsednika Odbora Ljubomira Kragovića iz SRS i poslanika DS Srđana Milivojevića o tome ko je izdao Kosovo.

Kragović je rekao da su DS i predsednik Republike Boris Tadić izdali državu zarad "predvorja EU" u kojem će, kako je rekao, Srbija provesti 50 godina, ali je i dodao da će "srpska čizma ponovo hodati na Gazimestanu".

On je rekao da su Vlada Srbije i pregovarački tim priznali nezavisnost Kosova dogovorima u Briselu i da rade na sprovođenju plana bivšeg izaslanika UN Martija Ahtisarija. Kragović je novu sednicu Odbora zakazao za četvrtak i kazao da će se na njoj raspravljati o održavanju lokalnih izbora na Kosovu.

Poslanik DS Srđan Milivojević je optužio SRS da je izdala Srbiju i prodala Kosovo 1999.

Srđan Milivojević

- Mene ljudi na Kosovu pitaju zašto radikali liju krokodilske suze nad Kosovom, a menjali su ga za džip (bivšeg šefa misije OEBS na Kosovu) Vilijama Vokera - rekao je on i dodao da su radikali patriote samo kada su u opoziciji i daleko od državne kase.

Milivojević je dodao da Vlada Srbije nije potpisala nijedan akt izdaje Kosova i da, od kada je DS dobila mandat, nijedan milimetar Kosova nije otuđen. Poslanik DS je upitao na koji način će radikali vratiti srpsku čizmu na Kosovo - da li će raspisati referendum među vojnicima NATO, ili u Americi, ili će, kako je rekao, Kosovo uspešno odbraniti kao 1999.

- Vojislav Šešelj je od Kosova napravio najveći američki nosač aviona - rekao je Milivojević i dodao da će DS, uvažavajući činjenice na terenu, učiniti sve da omogući Srbima normalan život.

Poslanik Demokratske stranke Srbije Vladimir Milentijević rekao je da je vlada "prodala Kosovo za kandidaturu" za EU i da su svi postignuti sporazumi na štetu kosovskih Srba.
 

Poslanik Socijalističke partije Srbije Dejan Radenković i poslanica URS Stojanka Petković apelovali su na Milivojevića i Kragovića da prekinu "besmislenu raspravu i cirkus koji neće pomoći narodu" i da se sednica nastavi kada predstavnici Vlade Srbije budu mogli da predstave dogovor iz Brisela. Stojanka Petković je pozvala vladu da saopšti da li će lokalni izbori na Kosovu biti i održani.

POVEZANE VESTI

Utorak 13.03.2012. 18:22
Srpska cizma ce se vratiti kuci. Mozda za 10..mozda za 100 god.ali ce se vratiti.. Vise puta u istoriji smo gubili i uspevali vratiti oteto... Do godine...na Gazimestanu.
Utorak 13.03.2012. 18:37
ovaj ovde je 10%devijantan to mu se vidi po faci. toliko o prilozenoj manjoj slici , sto se tice Kosova i Metohije (KiM) 99-te KiM je izdao Sloba kumanovski sporazumom, a u skupstini potpisali i prihvatili sps i spo ,radikali bili protiv i bili nadglasani ..2004-dss je odabrao sps mesto srs.. tako da se izdaja polako ali sigurno nastavlja do 2007.-me tada pada veo lazi u vezi KiM i posto dss , odnosno njihov celnik nije imao m()()da da izda ,raspishe izbore 2008. .. u kome na scenu nastupa ds, zajedno sa sps_om da zavrshe stvari u vezi KiM...
Utorak 13.03.2012. 21:34
srbi iz srbije moraju imenovati upropastitelje srbije od 45-e. ko je kriv za kosovo je jedno od prvih pitanja. ko je kriv za vojvodinu? srbi iz srbije ne reaguju ni na smisljeno podrivanje srbije od strane raznoraznih tudjinaca.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online