Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
15
Petak 16.03.2012.
09:56
Alo A

Predsednički izbori 22. aprila?!

Predsednički izbori mogli bi biti održani već 22. aprila kako bi se drugi krug tempirao za 6. maj, za kada su već zakazani parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori, saznaju beogradski mediji u vladajućoj koaliciji.

Predsednik Srbije: Boris Tadić
 

Ovakav scenario je smišljen u vrhu Demokratske stranke i za sada služi samo kao pretnja sve nervoznijem lideru socijalista Ivici Dačiću, saznaje "Alo".

Toma: Borise, čekam te!

Tomislav Nikolić je pozvao predsednika Srbije da raspiše i predsedničke izbore, pored parlamentarnih i lokalnih.
- Usudi se, raspiši predsedničke izbore. Čekamo te - poručio je Nikolić predsedniku Tadiću. On je prvog čoveka države i lidera DS-a optužio da se ponaša krajnje licemerno jer taktizira i odugovlači s konačnom odlukom o predsedničkiom izborima. Nikolić je Tadića optužio da će stvoriti politički haos u zemlji ako podnese ostavku i raspiše predsedničke izbore usred kampanje za parlamentarne izbore.

- Održavanje drugog kruga predsedničkih izbora istovremeno sa parlamentarnim praktično bi značilo "sahranu" manjih stranaka. Na Đurđevdan bi postojali samo DS i SNS i toga se svi ostali, logično, pribojavaju. Tadić ovim želi da pokaže Dačiću da može i gore da prođe ako se i dalje bude protivio da Tadić podnese ostavku tek krajem marta ili početkom aprila i da prvi krug predsedničkih izbora bude održan 6. maja - otkriva naš sagovornik. Ivica Dačić je pre nekoliko dana rekao da Slavica Đukić Dejanović neće raspisati predsedničke izbora za 6. maj ukoliko Tadić odmah ne podnese ostavku.


Demokrate prete socijalistima predsedničkim izborima pre parlamentarnih kako bi ih naterali da "zavole" objedinjene izbore, što bi u ovakvoj situaciji predstavljalo kompromis. U tom slučaju, Srbija bi 6. maja birala i predsednika, a drugi krug bio bi održan 20. maja.

- Dačić glasno govori sve ono što misle i ostali koji nisu demokrate i naprednjaci. On je oštro zapretio Tadiću kada ga je podsetio da će Slavica Đukić Dejanović raspisivati izbore, ali su demokrate smislile kako da im doskoče.

Lider socijalista nema kud nego da uradi sve kako bi izbegao finalni dvoboj Borisa Tadića i Tomislava Nikolića u istom danu za kada su zakazani parlamentarni izbori. U DS-u i dalje ozbiljno vagaju da li će mu se isplatiti da porani s trkom za predsednika - objašnjava naš dobro obavešteni izvor iz vladajuće koalicije.

Dinkić protiv izbora!

Mlađan Dinkić, lider Ujedinjenih regiona Srbije, izjasnio se protiv raspisivanja prevremenih predsedničkih izbora, a ukoliko se predsednik Srbije Boris Tadić ipak na to reši, Dinkić podseća da je poslednji rok za to predstojeći vikend. Dinkić je ukazao da bi najgora varijanta bila da predsednički izbori budu raspisani u toku kampanje za parlament i lokalne organe vlasti.

Nadmudrivanje do sada najbližih stranaka u vlasti može potrajati još nedelju dana, pošto rok od raspisivanja do održavanja predsedničkih izbora ne može biti kraći od 30 dana.


Pored demokrata, prevremenim predsedničkim izborima sasvim sigurno bi dobili i naprednjaci, koji bi u "borbi titana" Tadića i Nikolića najverovatnije osvojili još nekoliko poslaničkih mandata na račun manjih stranaka, pre svega DSS-a i SRS-a, kojima bi u tom slučaju i cenzus bio teško dostižan.

POVEZANE VESTI

Petak 16.03.2012. 10:03
NESTANI SOTONO PROKLETAAAAAAAAA
Petak 16.03.2012. 10:18
У сваком случају побеђује иста опција небитно био то тадић или Николић, имају истог газду и исте задатке о континуитету ове погубне политике по Србију.
Petak 16.03.2012. 11:33
SRBINA ZA PREDSEDNIKA!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online