Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Nedelja 18.03.2012.
09:03
Smedia A

Ljajić: Tadiću idi na predsedničke izbore 6.maja

Predsednički izbori trebalo bi da budu održani 6. maja kada i parlamentarni i lokalni, kako ova godina ne bi potpuno bila potrosena u izbornim kampanjama, smatra lider Socijaldemokratske partije Rasim Ljajić.

Lider Socijaldemokratske partije: Rasim Ljajić
 

Lider Socijaldemokratske partije Rasim Ljajić smatra da bi i predsednički izbori trebalo da budu održani 6. maja kada i parlamentarni i lokalni, kako ova godina ne bi potpuno bila potrosena u izbornim kampanjama.

- Za to sam da ovu godinu ne potrošimo potpuno u izbornim kampanjama i postizbornim kalkulacijama. Imamo izbore 6. maja , a redovne predsedničke izbore bismo verovatno imali 15. decembra. Dakle, tek što bismo dobili novu vladu negde početkom septembra, odmah bi počela kampanja za predsedničke izbore, a za sve to vreme stoji privreda, investitori čekaju... i zato sam za objedinjavanje svih izbora - rekao je Ljajić za novosadski "Dnevnik".

On, uz to, smatra i da politika koju je vodi predsednik Srbije Boris Tadić treba da bude stavljena na proveru javnosti.

- Iako je često bila osporavana, ona je dala rezultata, ali građani ipak o njoj treba da kažu svoj sud- smatra on.

Ljajić je napomenuo da je o tome razgovarao sa Tadićem iznoseći u nekoliko navrata svoje argumente zašto da bi ti izbori trebalo da budu održani zajedno sa svim ostalim.

- Naravno, tu odluku nije lako doneti. Ona nije jednostavna i nije bez izvesnog rizika po državu. Stoga ne vidim opravdanost primedbe zašto Tadić nije presekao tog 13. marta kada su raspisani ostali izbori-rekao je lider SDP.

On je mišljenja da će ako u narednih mesec dana budu raspisani predsednički izbori, biti sasvim dovoljno vremena za promociju kandidata, jer smo već u kampanji.

- Uostalom, i svi ti kandidati koji najavljuju da će se pojaviti u predsedničkoj trci na političkoj sceni Srbije najmanje su 20 godin- primetio je on.

Govoreći o lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji Ljajć je rekao da postoji prostor za rešenje koje neće ugroziti ni naš Ustav, kao ni nastavak evropskih integracija i dovesti u pitanje odnose sa međunarodnom zajednicom.

On je podsetio da bi se izbori odnosili samo na dve opštine na severu-Zubin Potok i Zvečane i da treba da "pokušamo da sa Unmikom nađemo rešenje".

Ljajić smatra da su posle parlamentarnih izbora moguće samo dve opcije:jedna je da većinu formira blok oko DS-a, a druga je da niko ne može da sastavi vladu jer, kako kaže, ne vidi da SNS ima dovoljan koalicioni potemncija.

- Ako se imaju u vidu oštre izjave predstavnika DS i SNS, nisam siguran da je takva koalicija moguća- dodao je lider SDP.

POVEZANE VESTI

Nedelja 18.03.2012. 09:08
Ишао би... али га боли колено. А и много је жут...
Nedelja 18.03.2012. 10:39
Sve poltroni i ulizice, gledaju samo kako i koliko ce da ucare. Sto ne rece nista o uzurpiranju vlasti i rusenju Ustava od strane Tadica? Niti je predsednik drzave niti vlade, izmislio je nesto novo van Ustava, samo da vlada, da gospodari i niko se ne buni. Aktivno ucestvuje u kampanjama svoje stranke, zaboravlja da je predsednik svih gradjana, to ni jedan predsednik normalne drzave ne radi. Tu bi jedan posteni javni tuzilac odavno podneo zahtev za ukidanjem imuniteta zbog krsenja ustava a narod i vlada uklonili. On nema stida i srama i treba ostavku da podnese, umesto sto ga ovaj ljigavac motivise da ide na izbore.
Nedelja 18.03.2012. 09:18
Mislio sam da dosta posteniji ovaj Ljaic ali izgleda sve je to zuta kanalizacija .Molim se Svetom Djurdju da nam pomogne i da se uzrazumimo pa da izaberemo prave patriote koji ce biti prvo partiote pa politicari a ovi da odu u jednu najnegativniju istoriju Srpskog naroda!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online