Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Nedelja 25.03.2012.
22:30
Beta A

Autonomaši traže stvaranje SR Srbije

Autonomaške nevladine organizacije i manje političke partije iz Vojvodine predložile su "Deklaraciju o osnovama demokratskog ujedinjenja Vojvodine i Srbije" kojom se predlaže formiranje "Savezne Republike Srbije", čije bi članice bile Republika Srbija i Republika Vojvodina. O ovoj deklaraciji trebalo bi da se glasa na Četvrtoj vojvođanskoj konvenciji, najavljenoj za 1. april

 

Srbija kao federacija dve republike

Konvencija 1. aprila ove godine održaće se u Novom Sadu, a programske dokumente sutra će na konferenciji za novinare predstaviti nekadašnji vojvođanski visoki funkcioner u bivšoj SFRJ Živan Berisavljević i predsednik nevladine organizacije Vojvođanski klub Đorđe Subotić.

"Zajednička budućnost na novim osnovama može se osigurati samo na osnovama jednakosti i ravnopravnosti Srbije i Vojvodine i na principima federalizma i republikanizma", navodi se u predlogu te deklaracije u koju je agencija Beta imala uvid.

Ocenjuje se da Vojvodina od 1918. godine, kad je ušla u Kraljevinu Jugoslaviju, "plaća visoku cenu zajedničkog života sa Srbijom", kroz "sputavanje razvoja, ekonomsku eksploataciju, diskriminaciju i zapostavljanje Vojvodine".

U deklaraciji se navodi da je Vojvodina danas u položaju "unutrašnje kolonije Srbije" i upozorava da je "neravnopravnost izvor trajne nestabilnosti".

Nedelja 25.03.2012. 23:02
Kome god smeta celovitost Srbije,lepo mrs u Evropu pa neka tamo sprovode svoje idiotske ideje....recimo da idu u Nemacku i daju predlog za otcepljenje Bavarske da vidimo sta ce im biti..
Nedelja 25.03.2012. 23:17
nacionalni kadrovi otcepljenih drzava imaju dominaciju u srbiji. separatizam gotovo stimulisan,a bilo koja srpska ideja se naziva ekstremizmom. niko ne kaze da su po ustavu 74 vojvodina i kosovo mrcvarile svojim odlukama ostatak srbije. drug tita hrvat je sa uzivanjem sprovodio zamisao slaba srbija jaka jugoslavija. siromasna srbija bez v. eksploatise bogatu vojvodinu? bar recite istinu ,srbija izdrzava kadrove bivsih jugo drzava kojih ima za tri kine,izdrzava razne jove koje su na istoj liniji sa ovim nesrecama. srbi iz srbije su ekstremisti cutanja,cute i kada nam kucu razvlaci ko god stigne. SRAMOTA!
Nedelja 25.03.2012. 22:56
Дуго трују народ паролом , да они да нема нас "србијанаца" да би они живели јако боље....срећом народ је таамо није тако глуп колико се надају...Чудо је како неке утваре као чеда , чанак(гомила нечега), зукорлић могу да кажу нешто за шта би и код бушмана лежали у затвору...... Можда мора овако, док зло сво не нарасте не би могло ни да пропадне... Истиче им време и зато су почели да млате, свако право своје лице...тако ће и народу бити лакше да види ово зло.. УВЕК ОХОЛОСТ ИДЕ ПРЕ КРАЈ ЗЛА.... зато они сви преокренути са чанком и осталом гамади плаћеничком већ дели министарства ....толико су охоли..а незнају шта их чека.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online