Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 04.04.2012.
16:22
rts rs A

Reagovanja na Tadićevu odluku

Predsednik SNS-a Tomislav Nikolić kaže da će pobediti na izborima za predsednika Republike. DSS se sutra izjašnjava o kandidatu, iz URS-a poručuju da ulaze u trku sa velikim ambicijama. PUPS poštuje stav predsednika.

 Boris Tadić je danas odlučio da skrati svoj predsednički mandat (foto, arhiva)

Odluka predsednika Srbije Borisa Tadića da skrati svoj mandat nije bila iznenađenje za većinu predstavnika poslaničkih grupa u Skupštini Srbije. Neke stranke su već najavile svoje kandidate za budućeg predsednika države.

Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić uveren je da će pobediti na izborima za predsednika Republike.

"Nadam se da će predsednička izborna kampanja biti fer, zasnovana na programima, a ne kao dosadašnja parlamentarna", rekao je Nikolić agenciji Beta.

Nikolić je istakao da je Tadić trebalo da skrati mandat još prošle godine i da tada budu opšti izbori, jer Vlada Srbije nije ništa uradila za prethodnih godinu dana, već je to izgubljeno vreme.

Demokratska stranka Srbije će odluku o svom kandidatu za predsednika Republike doneti sutra na sednici Predsedništva stranke. Portparol Petar Petković kaže da će tek nakon odluke o predsedničkom kandidatu moći konkretnije da kaže o toku kampanje DSS-a.

Šef poslaničkog kluba PUPS-a Momo Čolaković poštuje odluku predsednika Srbije i kaže da će kandidat koalicije SPS-PUPS-JS za predsednika biti Ivica Dačić.

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma kaže da je odluka da se predsednički izbori održe zajedno sa lokalnim i parlamentarnim dobra jer će omogućiti uštede i ocenio da će Ivica Dačić ući u drugi krug izbora.

Poslanik URS-a Vlajko Senić rekao je da bi bilo fer prema koalicionim partnerima i građanima da ih je predsednik Srbije na vreme obavestio o toj odluci, ali da će u predizbornu trku za šefa države ući sa velikim ambicijama.

Potpredsednik Srpske radikalne stranke Aleksandar Martinović ponovio je da će on biti kandidat te stranke na predstojećim predsedničkim izborima uz ocenu da se sa raspisivanjem tih izbora predugo čekalo.

Lider pokreta "Preokret" Čedomir Jovanović najavio je danas da će se kandidovati na predsedničkim izborima, i poručio "neće biti slatkorečiv, nego iskren".

"Imam veliki, ali ostvariv cilj pred sobom - da dovedem do pobede energiju i snagu većine građana koji u drugim kandidatima ne vide ništa osim fraza i gole borbe za procente", rekao je Jovanović.

Funkcioner Saveza vojvođanskih Mađara Balint Pastor rekao je da će SVM imati svog predsedničkog kandidata i da će predsedništvo stranke večeras doneti odluku ko će to biti.

Lider SDPS Rasim Ljajić ocenio je da je odluka predsednika Srbije Borisa Tadića da skrati mandat i omogući da izbori na svim nivoima budu održani 6. maja dobra, da je sprečeno da cela godina bude izgubljena u kampanji.

Sreda 04.04.2012. 20:59
Mac..mac..mac..mac..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online