Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Utorak 17.04.2012.
14:15
Beta A

Zvečan: Biće izbora ma šta rekao Bogdanović

Predsednik Skupštine opštine Zvečan Dobrosav Dobrić izjavio je danas da su u toj opštini počele izborne radnje, bez obzira na izjavu ministra za Kosovo i Metohiju Gorana Bogdanovića da na Kosmetu neće biti održani lokalni izbori.

Dobrosav Dobrić

"Izjava jednog ministra nije stav države. Zakon o lokalnim izborima je stariji od izjave jednog ministra, on jasno definiše obaveze lokalnih skupština za izbore odbornika", rekao je Dobrić u telefonskoj izjavi za agenciju Beta.

Bogdanović je u nedelju kazao da lokalnih izbora neće biti na Kosovu i Metohiji jer ih UNMIK nije odobrio, ali da to ne znači kraj srpskih institucija u Pokrajini.

"Mi smo u skladu sa zakonom počeli da sprovodimo izborne radnje i izabraćemo odbornike za skupštine opštine Zvečan", rekao je Dobrić.

Upitan šta će učiniti ako buduća vlada Srbije ne bude priznala rezultate lokalnih izbora u toj opštini, on je kazao da će to biti način za izbacivanje građana sa Kosova iz države Srbije.

"Neka kažu jasno da ne žele Srbe sa Kosova u sastavu Republike Srbije, a ne na takav način da nas izbacuju iz sopstvene države", rekao je Dobrić.

Kako prenosi dnevnik "Danas", u Zvečanu su za lokalne izbore 6. maja liste podneli SRS, DSS, SNV severnog Kosova i Metohije i URS.

Izbori su najavljeni i u drugoj opštini severnog Kosmeta - Zubinom Potoku. U ostale dve opštine, Leposaviću i Kosovskoj Mitrovici, izbori nisu raspisani jer tamo još traje mandat lokalnih samouprava izabranih na ponovljenim izborima 2009. i 2010. godine.

Predsednik Opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić je najavio da će na severu Kosova i Metohiji lokalni izbori biti organizovani i u Zubinom Potoku.

Pantić je za KiM radio iz Čaglavice kazao da su "izborne radnje u toku, i teku po planu, formirane su opštinske izborne komisije i većina stranaka je predala svoje izborne liste u skladu sa zakonom o lokalnoj samoupravi".

"Nadamo se da će se i u onim srpkim opštinama, u kojima postoje uslovi, održati izbori jer je obaveza međunarodnih organizacija na Kosovu, pre svega Kfora da osigura mir i bezbednost za sve građane Pokrajine pa samim tim i na dan održavanja lokalnih izbora", rekao je on.

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica je ocenio da bi nesprovođenje lokalnih izbora značilo "tiho iseljavanje Srba, najpre onih južno od Ibra", a potom i sa severa gde su većina, i rekao da bi neodržavanje tih izbora dovelo do novih priznanja nezavisnosti Kosova.

POVEZANE VESTI

Utorak 17.04.2012. 14:26
Тако је браћо српска!
Utorak 17.04.2012. 14:20
Samo se pazite onih retardiranih albanskih terorista!
Utorak 17.04.2012. 14:29
Zakoni jedne suverene države treba da se poštuju, kako od strane stanovništva tako i od strane vladajuće "elite". Ako vladajuća elita neće da sprovede nešto što je po zakonu je obavezna, onda mora da promeni taj zakon. ali prc, ovde mora onda da menja i Ustav, a kako ovi da to objasne svom biračkom telu?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online