Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Sreda 18.04.2012.
10:45
Kurir A

Sinovi uhapšenih Albanaca rade za Rotšilde i Rokfelere

Zvanična Priština odgajila je novu generaciju mladih, visokoobrazovanih Albanaca, koji su uspeli da se uvuku u najuticajnije svetske institucije. Odmah po hapšenju dvojice Albanaca, Marka Kasnjetija i Hasana Abazija, u javnost je procurila informacija da su njihovi sinovi zaposleni u najuticajnijim kompanijama na svetu - Kasnjetijev sin radi za bankarsku dinastiju Rotšild na Kosovu i Metohiji, dok je Abazijev sin Haki direktor fondacije "Rokfeler" za zapadni Balkan.

Mladi Albanci sa diplomama i vezama moćniji nego njihovi očevi s oružjem

Obojica su lobirali kod uticajnih prijatelja da im očevi budu pušteni, a prema rečima nekadašnjeg ambasadora Srbije u Francuskoj Predraga Simića, reč je o novoj generaciji mladih Albanaca koji su se školovali u inostranstvu, imaju dobre veze i moćniji su nego što su to njihovi očevi ikad bili.

"Stigla je nova generacija Albanaca - oni su se školovali u inostranstvu, imali su stipendije, završili Harvard i Oksford, govore po nekoliko jezika, stekli su uticaj i ovo je tek početak, sretaćemo ih često. Oni danas rade u velikim kompanijama. U Nemačkoj ima dosta lekara, inženjera i menadžera s Kosova, a mnogo njih se drži i oko Bedžeta Pacolija", kaže Simić.

Njihove metode borbe za albanske interese biće drugačijih od dosadašnjih.

"Oni neće zveckati oružjem, ali će imati moć veću od one koju je njihovim očevima davalo oružje", ocenjuje Simić i podseća da Albanci u svetu imaju jak lobi, ali i da su tradicionalno povezani.

Analitičar "TSM globala" iz Vašingtona Obrad Kesić kaže da na Zapadu postoji velika empatija prema Albancima, jer su oni tamo viđeni kao žrtve Slobodana Miloševića.

"Mladoj generaciji Albanaca ide u korist taj imidž žrtve, ali i nastojanje Zapada da nešto učini za njih, pa otud i te stipendije, koje su za njih više nego za ostale u regionu", kaže Kesić.

Plemenski povezani


Kao jedan od vodećih faktora za proboj mladih Albanaca u uticajnim krugovima svuda u svetu, nekadašnji savezni ministar inostranih poslova Živadin Jovanović navodi upravo tu plemensku povezanost.
 

"Oni imaju jasno zacrtane ciljeve, jako su proračunati, imaju uticajne prijatelje i proalbanski lobi, tako da njihov položaj ne treba da čudi", objažnjava Jovanović.

POVEZANE VESTI

Sreda 18.04.2012. 10:52
Shiptari se drze isto zajedno ko Jevreji,tu i jeste tajna njihovog uspeha u svetu zajebano..... Kad bi mi mogli tako.......
Sreda 18.04.2012. 10:54
Sta drugo reci nego im se diviti na slozi i upornosti,koju mi nazalost nemamo. Nasi neprijatelji subodavno rekli ne daj Boze da se Srbi sloze. Kako da se slozumo kad jos ima prokletih komunista sto nas truju
Sreda 18.04.2012. 15:53
PAMETNI LJUDI, TREBA DA SE UGLEDAMO NA NJIH...!!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online