Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
19
Sreda 18.04.2012.
19:09
Beta A

"Preuzmi odgovornost, nađi sebi posao"

"Građani Srbije ne treba da očekuju da će država rešiti sve njihove probleme već svako ko je radno sposoban mora da preuzme odgovoronost i da nađe posao. Dužnost države je da rešava probleme socijalno ugroženih, a svaki sposoban pojedinac mora da preuzme odogovornost za sebe, tako će država moći bolje da brine o ugroženima", poručio je kandidat za predsednika Srbije i lider Demokratske stranke Boris Tadić u Vranju.

Dužnost države je da rešava probleme socijalno ugroženih: Tadić

Na predizbornoj konvenciji Demokratske stranke "Izbor za bolji život", Tadić je rekao da razvoj zemlje ne može da se bazira samo na malim i srednjim preduzećima, već da se moraju privući i veliki investitori.

Govoreći o eventualnim koalicijama nakon izbora, zakazanih za 6. maj, Tadić je, aludirajući na Srpsku naprednu stranku, rekao da DS neće praviti koalicije "sa onima koji su zemlju dovodili u opasnost i onima koji su govorili da za svakog ubijenog Srbina treba ubiti 100 muslimana".

"Demokratska stranka će praviti koalicije sa postojanim ljudima, sa onima koji nas nikada nisu izdali. Mi imamo leteći start, dok su neki (koji učestvuju na izborima) još u niskom startu", rekao je Tadić.

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić rekao je na tom skupu u Vranju da se predizborna kampanja koalicije oko DS-a zasniva na "realno ostvarivim planovima".

"Svi drugi nude silne milijarde koje će doći ako oni pobede na izborima, a mi umesto milijardi koje nikada neće doći građanima nudimo program za trudnice, za studente, za poljoprivrednike, za radnike koji su ostali bez posla u procesu privatizacije, za starije od 55 godina koji ne mogu da nađu posao a ne mogu ni u penziju", kazao je Ljajić.

POVEZANE VESTI

Sreda 18.04.2012. 19:56
Koja licemernost, pa Tadicu kada je to drzva trazila poso radnicima, uvek smo bili odgovorni i sami trazili posao i tako je sve bilo dok nisti za vreme svoje vladavine unistio privredu drzave, smanjio broj zaposlenih, privatizirao bud-zasta drzavne firme itd... gde sada ljudi da traze posao, koja je poslednja nova fabrika koju si u Srbiji izgradio i zaposlio u njoj vise od 2-3 hiljade radnika? U srbiji je samo vazno da se docepa vlast, zato se moze otici i na neku farmu ili poljoprivredno imanje, a posle...ma ko vas j**e !!! Dosadili ste ovom napacenom narodu!
Sreda 18.04.2012. 19:13
Плач запустелих српских рудника је све јачи... зауставимо тај плач, будимо хумани, пошаљимо ове да умире запустеле српске руднике и тонама ископаног угља плате штету нанету Србији !!
Sreda 18.04.2012. 19:20
ovaj prso načisto....za posao neka ga sam traži da Bog da....! A za ovo ulizivanje muslimanima neka objasni..kada je to i ko rekao da ćemo za jednog srbina ubiti 100 muslimana? Ja to nikada nisam čuo i gade mi se takve laži ! Mi smo jedan napaćeni narod..nas su ubujali po sistemu za jednog nemca 100 srba..odakle mu ta priča? Hoće da posvađa braću srbe..pravoslavne i muslimanske vere? SRAMOTA!!! Nadam se da i naši muslimani neće nasesti na ove Gebelsovske priče!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online