Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 26.04.2012.
16:51
Beta A

Gradonačelnica Pančeva: Ko je oštećen nek' se žali poljoprivrednicima

Gradonačelnica Pančeva Vesna Martinović pozvala je danas sve građane i firme iz Pančeva da zatraže odštetu od organizatora protesta poljoprivrednika, ako su pretrpeli štetu zbog blokade puteva.

Traktorima blokiran put Beograd-Pančevo

"Šteta je ogromna, samo u slučaju Autotransportnog predueća 'Pančevo' iznosi milion dinara dnevno, a da ne govorimo koliku štetu mogu da uzrokuju izostanci pacijenata sa pregleda i primanja terapije", kazala je Martinovićeva.

Kako se navodi u saopštenju sa hitne sednice Gradskog veća Pančeva zbog blokade puteva, gradonačelnica je podsetila da se Pančevo treći put u kratkom vremenskom periodu našlo pod blokadom.

Ona je apelovala na organizatore protesta poljoprivrednika, nezadovljinih novim načinom subvencionisanja, da vozilima Hitne pomoći i nabavke za bolnice i obdaništa omoguće prolaz kroz barikade. Na sastanku je rečeno da zbog blokade Opšta bolnica ima problema sa nabavkom lekova i sanitetske opreme i da je pod znakom pitanja odlazak pet Pančevki kojima se finansira treći pokušaj vantelesne oplodnje.

Martinovićeva je zatražila i da se radnicima Javnog komunalnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" omogući pristup radnim mestima, kako bi bilo obezbeđeno normalno vodosnabdevanje grada koji ima oko 120.000 stanovnika.

Gradonačelnica Pančeva Vesna Martinović je kazala i da nije postignut dogovor između predstavnika grada, policije i poljoprivrednika, jer se predstavnici organizatora blokade nisu pojavili na sastanku koji je bio organizovan jutros.

Poljoprivrednici u Srbiji juče su počeli proteste blokadom puteva u Vojvodini i Srbiji zahtevajući vraćanje subvencija po hektaru obradive površine umesto novog načina subvencionisacnja po prinosima.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 26.04.2012. 16:56
сад би требали пољопривредници да је до'вате и да јој покажу како се оре дубока бразда...
Četvrtak 26.04.2012. 17:00
Niko bez muke ne protestuje...Imaš li ti dušu gospođo???
Četvrtak 26.04.2012. 20:24
Aha. A od koga bi poljoprivrednici mogli da traze odstetu za ono sto su dali ili navodno prodali drzavi a da im ova nije platila a i godinama lagala za sve a za cenu narocito. Ne samo poljoprivrednici vec i ostali ,ako pogledamo danas studenti, socijalne sluzbe, medicinari itd, itd. Ako nekako ne skrenu paznju na sebe ova drzava ce ih pustiti da izumru a to je po svojoj prilici i cilj, sto nas manje ima to bolje. Gospodja ili -ca verovatno finasije odnosno platu za svoj rad dobija sa budzeta pa se tako ne sekira za svoju egzistenciju, ali idu izbori ,mozda bi bila mudrija da cuti.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online