Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Petak 27.04.2012.
22:45
Beta A

Nikolić: Možemo i sa LDP-om, ali...

Predsednički kandidat Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić izjavio je danas da bi posle izbora 6. maja mogao da sarađuje sa predsednikom Liberalno-demokratske partije Čedomirom Jovanovićem, ako se ovaj odrekne politike prema Kosovu.

Tomislav Nikolić
 

"Mogli bismo da sarađujemo ako postoje teme o kojima možemo da sarađujemo. Gospodin Jovanović nije vodio političku stranku koja se obrukala u vlasti", rekao je Nikolić Radio-televiziji Srbije upitan o eventualnoj saradnji sa LDP-om.

Nikolić je pomenuo i da se sa Jovanovićem razlikuje po pitanju Kosova i Metohije, jer se ta stranka zalaže za priznanje kosovske nezavisnosti.

Upitan o saradnji sa Demokratskom strankom Srbije (DSS) Vojislava Koštunice, Nikolić je rekao da je spreman za saradnju i sa Koštunicom, ali da ne vidi razloga da se odmah prekinu pregovori sa Evropskom unijom, što DSS zagovara.

"Možemo da se složimo u mnogo čemu, ako je spreman da istražimo mito i korupciju. Uvek je moguće prekinuti razgovore kad donose loše a da ih ne prekidamo kad donose dobro", rekao je Nikolić govoreći o eventualnoj saradnji sa DSS-om i odnosima sa Evropskom unijom posle izbora 6. maja.

Govoreći o spornim privatizacijama, Nikolić je rekao da će sudijama koji su u procesu reizbora ostali bez posla dati da ispitaju sporne privatizacije.

"Imamo oko 600 slobodnih sudija i oko 200 tužilaca koje je ova vlast oterala. Daćemo im ugovor o delu, dva meseca roka i svakome po jedan predmet (privatizacija). Taj posao mora da se obavi što pre, mi tu pravdu dugujemo građanima Srbije, posebno radnicima", rekao je Nikolić.

On je rekao da će njegova stranka, koja na izborima 6. maja predvodi koaliciju "Pokrenimo Srbiju", ako pobedi doneti novi zakon javnim nabavkama i reformisati poreski sistem kako bi podstakla zapošljavanje.

Tom reformom će se, kako je naveo, zaustaviti i rad na crno, a kao jednu od mera naveo je i naplatu poreza na dodatu vrednost tek po realiziji fakture.

Upitan o sličnostima programa SNS-a i Demokratske stranke, Nikolić je rekao da DS nije u stanju da sprovede taj program i da građani zato treba da povere glas njegovoj koaliciji. On je ponovo optužio Demokratsku stranku da protiv njega i stranke čiji je lider vodi "prljavu kampanju".

"Ništa me ne pogađa. Hiljadu radnih mesta je Srbija izgubila zato što Demokratska stranka vodi prljavu kampanju protiv mene", rekao je Nikolić upitan da li ga pogađa kampanja DS-a o njemu.

Predsednički, parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori su zakazani za 6. maj.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online