Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Subota 28.04.2012.
09:37
Alo! A

Zukorlić: Srbi su patološke samoubice!

Muftija Muamer Zukorlić, kandidat za predsednika Srbije, na predizbornom skupu u Sjenici nazvao je celokupan srpski narod suicidnim i obećao da će od Srbije napraviti ujedinjene srbijanske emirate ukoliko bude izabran za "kapetana“ srpskog broda koji tone.

 Srbi su patološke samoubice!

Rasim Ljajić, lider Socijaldemokratske partije Srbije, kaže da su tužilaštvo i policija odavno morali da reaguju na muftijino antidržavno delovanje, ali da je očigledno da on ima podršku u određenim državnim strukturama u Beogradu.

Zukorlićevi ispadi

 

Zukorlićeve predizborne izjave u Sjenici nisu prve takve vrste. Zapaljive izjave upućene Srbima i Srbiji stižu već godinama:


- Neka uzmu lekciju iz Egipta i Tunisa. Tamo je bio veliki zulum da se morao prekinuti i koji bi se, ako se vlast ne uzme u pamet, lako mogao dogoditi na Trgu Gazi Isabega u Novom Pazaru i na Trgu Republike.


- Nisam protiv da Karađorđe ima spomenik na Vračaru, ali sam protiv toga da glavna ulica u Sjenici nosi njegovo ime jer je pod njegovom zastavom ubijeno dve trećine Sjeničana.


- Režim u Beogradu svojim ignorantskim ponašanjem može od Sandžaka da napravi novo Kosovo.


- Nad Bošnjacima je izvršeno više od deset genocida, od kojih više od polovine u Sandžaku. Osnovaćemo centar za istraživanje masovnih zločina u tom regionu.


- Pošto, ako bog da, ostvarim autonomiju Sandžaka, ne mogu da vam obećam standard kao u Dubaiju, ali evo vam obećavam da ćete živeti kao u Monaku

Muftija je pred građanima Sjenice posprdno ponudio "program spasa za celu Srbiju“, a sve vreme dok ga je obrazlagao nije mu se skidao osmeh s lica.


- Ne šalim se ni kada se smeškam. Evo, neka mi daju šansu, pokazaću im to praktično. Za nekoliko godina od Srbije ću im napraviti ujedinjene srbijanske emirate. Samo u jednom slučaju me većinska Srbija neće izabrati - ukoliko budu neprijatelji sami sebi - samouvereno je izjavio Zukorlić.

On je Srbima poručio da ih svojim programom može odbraniti i od Bošnjaka, Albanaca, Mađara, od svih drugih etničkih zajednica, a „ako treba i od NATO“.


- S Vladimirom Putinom nisam nešto blizak, ali našao bih načina da se i s njim dogovorim. Od svih njih mogu da ih odbranim, ali od njih samih ne mogu jer zaista, ako je neko suicidan, ako neko reši da se uništi, ne možete ga sprečiti, to je nauka dokazala - rekao je muftija Zukorlić na mitingu u Sjenici.


On je Srbiju uporedio s brodom koji se ljulja, nagrižen je i probijen na više mesta, a kandidovao se za njegovog kapetana.


Rasim Ljajić, lider SDPS-a i najozbiljniji Zukorlićev protivnik na izborima u Sandžaku, kaže za „Alo!“ da ovakve izjave Zukorlića „pre zahtevaju stručnu, a ne političku analizu“.


- Kad je o njemu reč, tu bi neka druga nauka više pomogla, a možda je objašnjenje da je bio pod stresom zbog slabe posećenosti njegovih skupova. Tu je davno bilo mesta za delovanje državnih organa, ali problem je što muftija ima zaštitu u Beogradu. Samo mi nije jasno da li radi za policiju ili policija za njega - pita se Ljajić.


U Zukorliću suprostavljenoj Islamskoj zajednici Srbije nisu hteli zvanično da reaguju na njegovo blaćenje Srba i Srbije „kako mu ne bi pridavali na važnosti“, pošto očekuju da na predstojećim izborima definitivno bude poražen, što bi moglo uticati i na proces ujedinjenja raspolućene IZ na teritoriji Srbije.

POVEZANE VESTI

Subota 28.04.2012. 10:08
Будалу никада немораш да тражиш будала се сам јави!!!! Овакав квалитет идиота смао може у нашој издајничкој држави д ахода ко ћуран и да млати ....ми само 500 година били под усраним муслиманима, за то врме су силовали наше жене , набијали на колац , отимали децу и каква све зла нису радили....и после свега тога смо дошли до такве беде да се чак и ова утвара муслиманска сме одважити да се кандидује ,и да нас како он каже спаси фрустације!!!! Е мој Зуки једног дана, кад тад доћи ће људи Срби на власт и ти ћеш за сваку своју реч добити одговор! као и оно прасе Чанак и чеда прашак !За сваку реч добићете одговор!
Subota 28.04.2012. 10:30
Mufty... idi u Teheran i Uzivaj tamo gde ti je Mesto! Ovo je Srbija, a sta mi Srbi radimo to nije tvoja stvar. ti i tvoja organizacija vi ste bolesni samoubici. Pozdravljam te i idi u tri lepe ...
Subota 28.04.2012. 10:24
. . . ko jos moze da trpi ovog primitivnog drskog provokatora, koji je odavno prekrsio norme jednog civilnog drustva. Da li stvarno nema mogucnosti da se jedna takva rdja ucutka na legalan nacin ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online