Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Četvrtak 03.05.2012.
18:12
Beta A

Tadiću uručena nagrada Azerbejdžana

Fondacija "Ilijas Efendijev" uručila je danas doskorašnjem predsedniku Srbije Borisu Tadiću nagradu za doprinos miru i demokratiji, koja nosi ime tog azerbejdžanskog književnika.

Uručenje nagrade za doprinos miru i demokratiji

Na svečanosti u Skupštini grada Beograda, Tadić je rekao da mu je velika čast što je imao prilike da učestvuje u procesu unapređenja odnosa Srbije i Azerbejdžana.

Tadić, koji je i kandidat Demokratske stranke na predstojećim predsedničkim izborima, podsetio je da su u proteklih pet godina dve zemlje značajno unapredile odnose na raznim nivoima i prešle veliki put ka uspostavljanju strateškog partnerstva.

"Ubeđen sam da će biti još zajedničkih projekata, ne samo u oblasti razvoja infrastrukture, nego i u oblastima ekonomije, kulture, religije i odnosa naroda dve zemlje", rekao je Tadić.

On je ocenio da je Azerbejdžan zemlja koja se ubrzano razvija i koja poštuje prava svih zajednica koji u njoj žive, zbog čega može biti primer mnogima.

"Priznanje koje sam dobio pripada svim građanima, bez obzira na njihovu versku ili nacionalnu pripadnost. Zato mi je čast da je primim u njihovo ime", rekao je Tadić.

Direktor fondacije "Ilijas Efendijev" Tural Efendijev je rekao da u Azerbejdžanu svi još pamte Tadićevu posetu Bakuu, posle koje je počeo period intenzivnih odnosa dve zemlje, što je rezultiralo uspostavljanjem strateškog partnerstva.

Efendijev je rekao da je Tadićeva aktivnost na mestu predsednika uticala na povlačenje brojnih reformskih koraka u Srbiji, što je sve dovelo da rasta ugleda Srbije u svetu i do privlačenja brojnih investicija.

On je Tadiću poželeo uspeh na predstojećim predsedničkim izborima i izrazio nadu da će saradnja sa njim biti nastavljena i u narednom periodu.

Prethodni dobitnici nagrade "Ilijas Efendijev" za doprinos miru i demokratiji su turski premijer Redžep Tajip Erdogan, bivši bugarski predsednik Georgi Prvanov i predsednik Slovenije Danilo Tirk.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 03.05.2012. 18:18
Smešniji je od Borata...zaslužio je..
Četvrtak 03.05.2012. 18:44
Nezavisna agencija, Narod bira, je objavila rezultate ispitivanja 10 000 gradjana za koga ce glasati na izborima rezultati su sledeci Dveri 26% SNS 22% DS koalicija 20% SPS -PUPS -JS 10% LDP koalicija 8% SRS 6% KP 3% URS 5 % PRS 4 % Ostali 2 % Dveri odlucuju, iznenadjujuce ali nam je drago
Četvrtak 03.05.2012. 18:24
Ходник... више нико и не обраћа пажњу на полуотворена врата... звук звона и њен цвркутави глас... - Да, кабинет председника...бившег, да..аахххааа... дооброоо, не брините, пренећу му, не брините, брзо ће само пар фарми да почисти, пардон посети и доћи ће... поздрав, и вама, довиђења. Након пар сати, журним кораком, улази, више улеће бивши... - Даро, брзо поруке, не стижем, шутња ће... - Шефе, ништа посебно само су из Азербејџана звали, хоће да Вас посете и да Вам уруче... - Шта Даро? Ј'ел' карте? - Какве карте, шефе? - За Евровизију Даро, још пре месец дана сам их молио да ми оставе... - Ух шефе, ја заборавила да питам, извините... - Извините ви! Даро, молио сам те да се не извињаваш..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online