Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Četvrtak 10.05.2012.
18:52
Beta A

"RIK da kaže otkud hiljade listića na ulici"

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica ocenio je da je zapanjujuća i za demokratski poredak poražavajuća činjenica da je na hiljade glasačkih listića pronađeno na ulici i ocenio da to govori da je došlo do grubih krađa na izborima.

Lider DSS-a Vojislav Koštunica
 

"Od Republičke izborne komisije (RIK) i nadležnih državnih organa zahtevamo da u najhitnijem roku daju precizan odgovor otkud se na hiljade izbornih listića našlo na ulici. Isto tako od RIK-a zahtevamo hitno objašnjenje kako je moguće i ko je odgovoran što je štampano 261.000 više izbornih listića za izbore na Kosovu i Metohiji", naveo je Koštunica u pisanoj izjavi.

Koštunica, koji je bio i predsednički kandidat DSS-a na izborima 6. maja, je dodao da niko ne može i ne sme da se poigrava i da potkrada narodnu volju.

"Zato odgovori nadležnih organa moraju biti potpuno jasni i brzi", rekao je Koštunica.

Lideri Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić održali su ranije danas konferenciju za novinare na kojoj su izneli tvrdnje da su izbori neregularni, da je bilo krađe glasova i pokazali vreću sa glasačkim listićima za koje tvrde da su pronađeni u kontejneru nakon što su zamenjeni unapred pripremljenim listićima na
kojima su zaokruženi kandidati vladajućih stranaka.

RIK: Nije bilo krađe na izborima

Portparol Republičke izborne komisije (RIK) Miodrag Petrović izjavio je da se ne može govoriti o krađi glasova na izborima 6. maja i da svi koji o tome govore moraju izneti takve dokaze.

"Dokazi moraju biti validni i izneti u zakonski propisanoj formi. Tamo gde RIK utvrdi da su prigovori osnovani, RIK će takve prigovore usvojiti i ponoviti izbore na određenim biračkim mestima", rekao je Petrović agenciji Beta.

Petrović je naveo da svi izbori neće biti ponovljeni, bez obzira na "očekivanja nekih".

"Ovo što je do sada urađeno u RIK-u ukazuje da neće biti ponovljeni svi izbori. Možda će biti ponovljeni na nekim biračkim mestima", rekao je on.

Lideri Srpske napredne stranje Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić održali su konferenciju za novinare na kojoj su izneli tvrdnje da su izbori neregularni, da je bilo krađe glasova i pokazali vreću sa glasačkim listićima za koje tvrde da su pronađeni u kontejneru nakon što su zamenjeni unapred pripremljenim listićima na kojima su zaokruženi kandidati vladajućih stranaka.

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor je juče rekao da će zbog toga što su SVM, kako je naveo, žestoko pokradeni na izborima 6. maja, zatražiti da se rezultati izbora na svim nivoima preispitaju.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 10.05.2012. 20:31
Ovi silaze s vlasti samo uz vatreno oružje, i mnogo krvi. Nema nam druge nego oružje u ruke, i terorizam.
Četvrtak 10.05.2012. 20:12
Опозицијо, зашто си сујетна?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online