Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 15.05.2012.
06:05
Beta A

"Srbija prihvatila nezavisno Kosovo"

Srbija je, pristajanjem da ne organizuje izbore na Kosovu 6. maja, počela da prihvata realnost njegove nezavisnosti, rekao je na sednici Saveta bezbednosti UN Šef diplomatije Kosova Enver Hodžaj.

Hodžaj: Nema kompromisa sa nezavisnošću Kosova
 

"Srbija je organizovala izbore uz saradnju međunarodne zajednice. To je bio važan korak za Kosovo, jer je Srbija priznala da ne organizuje bilo kakve aktivnosti na Kosovu, 13 godina posle rata. To je dobar znak da Srbija počinje da prihvata realnost nezavisnog Kosova", rekao je Hodžaj.

On je na sednici povodom predstavljanja izveštaja generalnog sekretara UN Ban Ki Muna o situaciji na Kosovu od 16. januara do 15. aprila istakao da su kosovske vlasti veoma zabrinute zbog situacije u tri opštine na severu Kosova.

"Srbija i dalje nastavlja da krši rezoluciju 1244 i drži policijske strukture u tim opštinama. Srbija želi tu da održi status kvo koji bi trebalo da dovede do otcepljenja te teritorije... Grad (Kosovska) Mitrovica nije podeljen rekom Ibar, već strahom, koji te strukture šire sa severa Kosova", istakao je Hodžaj.

Kosovski ministar spoljnih poslova naglasio je da je njegova zemlja s dobrom voljom ušla u dijalog sa Beogradom.

"Verujemo da Srbija ne deli isti pristup, ona još uvek drži ilegalne i kriminalne institucije na severu što je kršenje principa EU i predstavlja pretnju evropskoj stabilnosti. U poslednje vreme smo imali prilike da vidimo dva lica Srbije: Srbija koja se ponaša proevropski prema Briselu, i Srbija koja se ponaša antievropski prema Kosovu i regionu", ocenio je Hodžaj.

On je poručio da je "dijalog demokratska vrednost" i dodao da ni pretnje ni nasilje ne mogu da reše zajednički problem Kosova i Srbije".

"Nikad nećemo praviti kompromis sa našom nezavisnošću", naglasio je Hodžaj.

POVEZANE VESTI

Utorak 15.05.2012. 07:01
Zapamtite dobro SIPTARI bice vam VELIKA vasa mala Albanija za sve Sipce sa Balkana.Sve se menja sem kamenja.Ceracemo se mi jos.
Utorak 15.05.2012. 08:36
Priznaće uskoro Vojvodinu i Sandžak. Samo glasajte za Tadića, ostaće beogradski pašaluk
Utorak 15.05.2012. 09:41
Šiptari imaju fantastično dobre odnose sa susedima, prvo sa Srbima, pa onda Grcima, Bugarima, Makedoncima,Crnogorcima (za njih izgleda stvarno da imaju), u Evropi svi ih vole, znaju da je to nacija uglednih trgovaca drogom, ljudskim organima, oružjem, znaju da vole da kradu, lažu i ubijaju, a najviše vole da se kote, još ako im dozvole i pomognu kao što su im Srbi pomogli, njihovoj nezahvalnosti nema kraja. Imajući u vidu sve navedeno, nema šta šiptare čeka lepa budućnost!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online