Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 15.05.2012.
14:49
Beta A

Poruka Srbima na Kosovu: Ne želimo da vas vidimo, ubice!

Povratnik u selo Drenovac kod Kline Nenad Štašić izjavio je danas da su povratnici uznemireni zbog pretećih letaka nađenih u tom selu, a pogotovo grupa raseljenih Srba koja je tek došla da sklopi ugovor o obnovi kuća.

Preteće poruke na Kosovu: Ne želimo da vas vidimo, ubice!

Stašić je kazao za Betu da su leci bili u kovertama i da je na njima bila preteća poruka na albanskom koju je potpisala Jedinica nacionalne vojske Albanije. Dodao je da su oni rasturani u više od deset povratničkih sela u tom kraju.

"Ne želimo da vas vidimo, ali nećemo ni da vas ubijamo, jer ste vi kriminalci. Ubijali ste, masakrirali, palili i oterali nas sa naših ognjišta. Zato ste svi kriminalci, direktno ili indirektno. Vaše mesto je u Srbiji, kao i Albancima koji vam pomažu da se vratite.
Njima će suditi istorija", piše na letku.

Stašić je rekao da je ova direktna pretnja uznemirila svih pet srpskih povratničkih porodica koliko ih sada ima u tom selu. "Posebno zabrinjava i to što su pretnje potresle i 12 predstavnika raseljenih porodica koji su juče došli u Drenovac da potpišu ugovor za početak obnove porušenih kuća kako bi se i oni sa svojim
porodicama ove godine vratili kućama", rekao je Stašić.

On je rekao da je o toj pretnji obavestio predstavnika Albanaca u selu koji ih je osudio, i da su jutros selo obišli i predstavnici UNHCR-a iz Peći.

Povratnik u selo Dolac Boža Šarković kazao je danas za Betu da su preteći letci rasturani i po selima Dolac, Berkovo, Vidanje, Grebnik, po ulicama Kline u kojima žive Srbi, kao i po drugim povratničkin selima u toj opštini.

"Pretnje sam prvo prijavio lokalnoj Kancelariji za zajednice, zatim je stigla Kosovska policija. Potom sam pretnje prijavio i UNMIK kancelariji u Peći, kao i pripadnicima slovenačkog Kfora", kazao Šarković. On je istakao da su povartnici letke pronalazili ispred obnovljenih kuća, a veći primerci bili su nalepljeni na zgradu škole u Dolcu i još nekim selima.

"Preteći leci uznemirili su povratnike u svim selima. Iz mog sela Dolac troje ljudi je jutros reklo da mora da ide u Srbiju iako predhodnih dana to nisu pominjali", rekao je Šarković i izrazio očekivanje da će policija i Kfor obezbediti sigurnost za Srbe povratnike.

U jeku su proletnji poljoprivredni radovi i Šarković kaže da očekuje da će svi povratnici u miru moći da obrađuju njive. Ministarstvo za Kosovo i Metohiju u Vadi Srbije juče je osudilo pojavu pretećih letaka u povratničkim selima kod Kline.

POVEZANE VESTI

Utorak 15.05.2012. 14:55
Drenovac to je moje mesto, tu sam se rodio i ziveo sve do juna 99 tu imam svoju zemlju i sada mi tu gamad siptarska se*u jedva cekam da pocne rat da ih sve pocistim sa moje zemlje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Utorak 15.05.2012. 19:00
PUSTITE LEGIJU IZ ZATVORA !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online