Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 19.05.2012.
13:46
Blic A

Dekan delio specijalizacije deci rukovodilaca

Falsifikovanjem zvaničnih dokumenata Medicinskog fakulteta u Nišu, deci uticajnih roditelja omogućene su specijalizacije. Jedna od ovakvih specijalizacija pripala je sinu rektora niškog Univerziteta Miroljuba Grozdanovića.

Dekan Milan Višnjić

Nezakonitim ustupcima u zdravstvenom i obrazovnom sistemu Niša napravljen je klan koji o svemu odlučuje. “Blic” je imao uvid u dokumentaciju iz koje se vidi da je Ministarstvu zdravlja zahteve za specijalizacije sa netačnim podacima slao dekan Medicinskog fakulteta Milan Višnjić.

On je u javnosti bio poznat po zapošljavanju uže i šire familije, zbog čega je Agencija za borbu protiv korupcije donela odluku da bude razrešen sa mesta dekana. Međutim, to se nije desilo ni posle nekoliko meseci, što ukazuje da Višnjić ima podršku i kada se to kosi sa zakonom. Čak Višnjić može i da napreduje u karijeri jer se kandidovao za mesto prorektora Univerziteta i to u timu kod kandidata za rektora Miroljuba Grozdanovića, koji nastoji da na ovoj poziciji bude u još jednom mandatu. Izbor je u naredni utorak.

Veza između dekana Višnjića i rektora Grozdanovića je upravo nezakonita specijalizacija data sinu. Prema podacima, dekan Višnjić falsifikovao je podatke da je Grozdanovićev sin saradnik u nastavi na Medicinskom fakultetu, što on nikada nije ni bio. U Ministarstvu zdravlja te zahteve ne proveravaju jer se podrazumeva da dekani ne šalju lažne podatke.

Nezakoniti ustupci na Univerzitetu u Nišu ovde se ne završavaju. Proverom dokumentacije dolazi se do još najmanje pet na isti način falsifikovanih dokumenata i ove specijalizacije date su deci rukovodilaca, ali i načelnicima pojedinih klinika. Kako  kaže jedan od profesora sa Medicinskog fakulteta, Višnjić je specijalizacijama učvrstio poziciju predsednika Stručnog saveta KC Niš, ali i po klinikama od kojih se sada očekuje podrška, za rektorski tim.


Milan Višnjić dekan je već pet mandata što nije u skladu sa zakonom, a Grozdanović je trebalo da ide u penziju 1. oktobra, ali je pisao zahtev fakultetu da mu se produži mogućnost da radi još tri godine. Dobio je samo godinu.

Grozdanović zalupio slušalicu

 

“Blic” je pitao sadašnjeg rektora i kandidata za budućeg Miroljuba Grozdanovića, kako se dogodilo da u njegovom timu za rektorat bude Višnjić za koga postoji odluka o smeni: "Ja ne znam ništa o tome. Milion stvari čujem, a i nemam ništa o tome da kažem!"

 

Na pitanje da li nema komentar jer je Višnjić potpisao netačan zahtev za specijalizaciju sinu koji nikada nije bio saradnik na Medicinskom fakultetu, Grozdanović je povisio ton: “Nije tačno to!” i spustio nam slušalicu.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online