Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
19
Nedelja 20.05.2012.
21:50 >> 22:53h
Novi magazin A

Nikolić: Srbija ostaje na evropskom putu

Tomislav Nikolić izjavio je u prvom obraćanju nakon što je SNS proglasila njegovu pobedu na predsedničkim izborima, da Srbija neće skrenuti sa evropskog puta.

Tomislav Nikolić: Zaštićemo narod na Kosmetu
 

"Dame i gospodo, postoji božja pravda. Večeras sam zahvaljujući glasovima građana Srbije pobedio na predsedničkim izborima. Želim da se zahvalim građanima Srbije koji su glasali za mene, ali i onima koji su glasali za protivkavdidata", rekao je Nikolić, dok su ga prekidali usklici "pobeda", "pobeda".

Kulturno sam razgovarao sa Tadićem

 

U drugom obraćanju javnosti Nikolić je rekao da se čuo sa Borisom Tadićem:

 

"Razgovarao sam sa gospodinom Tadićem. Kulturno i ozbiljno. Hvala mu na čestitkama", rekao je Tomislav Nikolić.

- Ovi izbori nisu bili referendum oko toga ko će da vodi Srbiju u EU a ko neće, već su rešavani unutrašnji problemi koje je stvorila DS i Boris Tadić, rekao je Nikolić. On je kazao da su izbori protekli veličanstveno i da su pokazali da Srbija neće skrenuti sa evropskog puta i da želi da zaštit narod na Kosovu i Metohiji.

To je ono na šta sam ukazivao i ono za šta ću se boriti, naveo je Nikolić i dodao da Srbija treba da se oslobodi siromaštva, bele kuge, da počenemo da radimo, da se oslobdimo kriminala, korupcije, da imamo prijatelje u svetu, da se reši partijskih oligarhija.

Nikolić je saopštio da više nije predsednik SNS-a i da će biti predsednik svih građana.

"Želim da vas uverim da Srbija može drugačije da izgleda, ona je savremena i normalna zemlja. Sarađivaću sa svima, nisam ljut ni na koga, niko ne treba da bude ljut na mene zbog pobede, više puta sam čestitao onima koji su me pobeđivali. Primiću čestitke i počeću da ispunjavam teške zadatke koje sam preuzeo", rekao je Nikolić.

"Srbija mora da razvija ekonomiju. Sve ono što sam kritikovao u kampanji boriću se da bude popravljeno, da bude bolje. Moramo da se oslobodimo siromaštva, bele kuge, partijskih oligarhija i partijske elite, želim da budem predsednik svih građana Srbije, i onih koji su glasali za Borisa Tadića. Ovo je vrhunac moje političke karijere, jedan od najsrećnijih dana u mom životu. Želim da Srbija više nikada ne doživi kampanju kakva je vođena protiv mene. Želim vam da nam se ostvari ono što sam obećao", rekao je Nikolić.

On je naveo da će budućim potezima uveriti sve da Srbija može da izgleda drugačije i bolje.

"Nisam ljut ni nakoga i niko ne treba da bude ljut na mene. Očekujem da primim čestitke i da počnem da ispunjavam ovaj težak zadatak", zaključio je Nikolić i ponovio da on od sada nije predsednik SNS već svih građana Srbije.

Dobri odnosi sa zemljama regiona i velikim silama

Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić izjavio je da ćee imati dobre odnose sa predsednicima svih država u regionu i najavio da će posetiti Moskvu, Brisel i Vašington.

"Imaću dobre odnose sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i drugim predsednicima države u regionu jer se sa ljudima koji vode države i narode, odnosi ne grade na ličnim simpatijama", rekao je Nikolić.

Nikolić je naveo da on "nema genetske predispozicije" da mrzi Hrvatsku i da je potrebno "samo da Hrvatska pokaže da je zaslužila" da bude članica EU i da reši pitanje proteranih Srba i njihove imovine.

Najavio je i da će tražiti sastanak sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, jer je "Nemačka glavni saveznik Srbije". Nikolić je dodao da je prihvatio poziv Jedinstvene Rusije da 25. maja govori na kongresu stranke Vladimira Putina u Moskvi i da bi "drage volje" otišao na taj kongres.

Nikolić je naveo da je Crna Gora država sa kojom Srbija sada ima lošije odnose nego sa Hrvatskom.

"To je meni neprirodno, u Crnoj Gori živi mnogo građana koji se izjašnjavaju kao Srbi i njima treba omogućiti najbolje uslove za život, a njihovoj deci najbolje uslove za napredovanje i na tome ću intenzivno raditi i sa vlašću i sa opozicijom u Crnoj Gori", rekao je Nikolić.

POVEZANE VESTI

Nedelja 20.05.2012. 21:50
NE ODUSTAJ OD DOKAZIVANjA KRAĐE U PRVOM KRUGU !!!!
Nedelja 20.05.2012. 21:57
Videcete vi koja je ovo pica sa dva lica...najpametniji je onaj ko nije glasao...ovo su sve uvlakaci i radice sve da zadrze fotelju...inteligencija ove zemlje je sve shvatila a kukavci u svom ocaju misle da ce biti bolje..beskrajno mi je zao sto se nece nista na bolje promeniti sto je ova pobeda tako bleda i sto nigde nema euforije zbog pobede...
Nedelja 20.05.2012. 21:59
Tadic je srusio Srbiju, ovaj ce je sahrani..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online