Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Ponedeljak 21.05.2012.
12:29
Beta A

Prištinski mediji: Nikolić je šansa za Kosovo

Prištinski mediji na albanskom jeziku izbor Tomislava Nikolića za predsednika opisuju kao zemljotres. U Srbiji se dogodio politčki zemljotres i ona se vraća staroj politici, glavne su ocene današnjih prištinskih medija.

Nepriznavanje dogovora Berograda i Prištine šansa za Kosovo, piše "Zeri"

Dnevnik "Koha ditore" piše da se u Srbiji dogodio politčki zemljotres i u podnaslovu prenosi deo izjave Nikolića da Srbija neće napustiti evropski put, kao i da želi da odbrani "naš narod na Kosovu i Metohiji".

Dnevnik takođe ističe izjave Nikolića u predizbornoj kampanji da ukoliko dođe na vlast, neće priznati sporazume koji su postignuti između Kosova i Srbije u okviru pregovora o tehničkim pitanjima.

Dnevnik "Zeri" piše da je Nikolić iznenadio pobedom na predsedničkim izborima u Srbiji. U uvodniku, taj dnevnik ističe da treba sačekati i videti hoće li Nikolić održati obećanje da neće priznati sporazume koje je Beograd postigao sa Prištinom.

"On (Nikolić) će pokušati da razgovore sa tahničkog nivoa podigne na politički. I tu je šansa Kosova. Jer centri odlučivanja znaju njegovu nacionalističku prošlost i insistiraće da se ostvari sve što je dogovoreno", piše list.

"Zeri" navodi i da je izbor Nikolića šansa za Kosovo posebno kada se shvati da nije Beograd mesto gde se stvara politika o Kosovu već da je to Priština, koja odlučuje o usopostavljanju dijaloga i uređivanju odnosa na svojoj teritoriji.

Dnevnik "Ekspres" piše da kada je u pitanju odnos prema Kosovu nema razlike između Borisa Tadića koji se smatra demokratom i Nikolića koji se smatra radikalom.

Prištinske televizje su davale šture izveštaje o jučerašnjim izborima, dok su jedino u ponoćnim vestima javile da je Nikolić pobednik predsedničkih izbora u Srbiji. Za sada nema zvaničnih reagovanja iz institucija Kosova na izbor Nikolića za predsednika Srbije.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 21.05.2012. 12:52
Повратак 1000 војника је најпре договорено... Да се почне одатле...
Ponedeljak 21.05.2012. 12:53
Posao za diplomatu i državnika..Izvući maksimalno..dati minimalno...Tadić i bratija su radili obrnuto.... Zarad puta u nedođiju mnogo su popuštali...Videćemo I NADAMO SE DA ĆE NKOLIĆ BITI HRABRIJI!
Ponedeljak 21.05.2012. 13:10
Zazalicete vi za Tadica samo vas cekam picke belosvetske!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online