Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 22.05.2012.
06:12
Beta A

DS: Počinjemo pregovore o novoj vladi

Predsedništvo Demokratske stranke je na sednici održanoj u ponedeljak uveče odlučilo da počne pregovore o formiranju parlamentarne većine, objavljeno je na sajtu te stranke.

Boris Tadić sa najbližim saradnicima iz Demokratske stranke analizirao izborne rezultate i razgovarao o novom premijeru Srbije
 

"Predsedništvo DS donelo je odluku da započne pregovore, na osnovu dogovora postignutog 8. maja sa koalicionim partnerima SPS-PUPS-JS, o formiranju parlamentarne većine", navedeno je u kratkom saopštenju.


Sednici užeg predsedništva stranke prisustvovali su predsednik DS-a Boris Tadić i potpredsednici - Dušan Petrović, Dragan Šutanovac, Bojan Pajtić i Jelena Trivan, i predsednik političkog saveta DS-a Dragoljub Mićunović.


Na sednici su, kako je navedeno, analizirani izborni rezultati.


Novaković: Razgovarano i o novom premijeru Srbije

Šef poslaničke grupe DS-a u Skupštini Vojvodine Borislav Novaković potvrdio je da bi ta stranka sutra mogla da saopšti ime svoga kandidata za premijera Srbije.


Na pitanje da li je Predsedništvo DS u ponedeljak uveče razmatralo ko bi mogao biti kandidat za premijera, Novaković je odgovorio potvrdno i dodao da će DS u javnost izaći sa imenom kandidata.


Govoreći o kadrovskim rešenjima u pokrajinskoj vlasti, Novaković je za Radio-televiziju Vojvodine rekao da mu se kao "najlogičnije" rešenje čini da Bojan Pajtić ostane predsednik Vlade Vojvodine.

POVEZANE VESTI

Utorak 22.05.2012. 07:39
Има ли власник Београда неку нову идеју?
Utorak 22.05.2012. 08:26
Имајући у виду уставгна овлашћења председника државе, катастрофално би било да ова антисрбска коалиција поново формира Владу. Већина воља народа на изборима утврдила захтев за смену комплетне власти која је у претходна два мандата довела Србију у безизлаз. Кохабитација би била најгоре могуће решење у довела би државу у још већу кризу, са потзпуно неизвесним исходом. Нови председник треба да покаже умеће у утицају на састављање нове владе која би била углавном експертска, јер смо се у злу нарав страначких влада ваљда довољно уверили. Осим тога, евентуалном кохабитацијом не би, у ствари, дошло ни до каквих промена у оријентацији Владе и њене кастрофалне политике и неуспешности.
Utorak 22.05.2012. 08:35
Ајд Борисе кроз суд и апс у историју!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online