Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Utorak 22.05.2012.
18:38
Smedia A

"Plava frakcija" cepa demokrate?

Nakon što je juče "puklo" u beogradskom odboru Demokratske stranke, na Internetu se pojavila i frakcija DS-a koja optužuje visoke stranačke funkcionere za pad rejtinga.

Raskol u demokratama zbog Tadićevog poraza
 

Demokratska stranka ozbiljno je uzdrmana porazom svog lidera Borisa Tadića na izborima za predsednika. Da stvar bude gora, Tadić je izgubio tamo gde je bio uveren u pobedu. Po svemu sudeći, najviše je zaboleo poraz u Beogradu, pa se za stranačko rukovodstvo na ovom nivou sprema čistka, odnosno izbori kako su to "jezički stilizovali" u DS-u.

Međutim, rascep u stranci je verovatno još dublji. O tome govore i saopštenja takozvane "Plave frakcije" na Internetu u kojima se navodi da je deo članova i funkcionera razočaran delovanjem stranke u poslednje četiri godine.

U Demokratskoj stranci za sada demantuju postojanje frakcije i tvrde da je sve, najverovatnije, "maslo" SNS-a.

"Ako ste član DS-a, a nezadovoljni ste time što se u Srbiji i posle više od 10 godina kako je naša stranka na vlasti nije odmaklo u razvoju demokratije, državnih institucija i standarda građana, onda ste deo Plave frakcije“, navedeno je u saopštenju ove grupe.

Ova nezvanična frakcija osula je paljbu po neimenovnim funkcionerima DS-a, okrivljujući ih za pad rejtinga stranke:

"Naš cilj je da takve uklonimo iz političkog života i da podržimo one koji su svojim radom ostvarili dobre rezultate i koji nisu deo afera koje narušavaju ugled stranke. Samo jedan manji deo je zadovoljan, a to su uglavnom funkcioneri okruženi grupama svojih pristalica koje ih podržavaju".

Simbol ovog novoosnovanog pokreta je otvorena šaka, a kako navode, velika većina članova DS-a je za promene.

"Nažalost, u mnogim odborima su isplivali pogrešni ljudi koji su se okružili svojim ljudima koji služe drugim građanima za podsmeh, a kako izgleda kada takvi nešto organizuju možemo videti na YouTube gde nam se cela Srbija smeje", navedeno je u saopštenju, aludirajući na prošlogodišnji ispad čuvene Slađe iz Niša.

POVEZANE VESTI

Utorak 22.05.2012. 18:41
ajd vi nazad odakle ste dosli da vas srbija zaboravi,,,,,,,,,,
Utorak 22.05.2012. 18:48
"demokratija" tzv DEMOKRATSKE STRANKE NA DELU! Nije im smetalo citat "što se u Srbiji i posle više od 10 godina kako je naša stranka na vlasti nije odmaklo u razvoju demokratije, državnih institucija i standarda građana".....DOK NISU IZGUBILI!!!!? KAKVA JE TA VAŠA DEMOKRATIJA? Kada ste PUKLI onda ste osnovali frakciju? ŠTO SE ZA PRAVA I STANDARD GRAĐANA NISTE BORILI OVIH 10 GODINA??? ISTI STE KAO I "CENTRALA DS"! ALI "CENTRALA" MOŽE DA NAS ZEZNE 1-PUT ..I NIKADA VIŠE ŠTO REČE ILIJA ČVOROVIĆ!
Utorak 22.05.2012. 18:49
Тешко да има имало истине у овој назови критици коју су Плави упутили Жутим. Ово је само маска за чињеницу да су им Тачићевим поразом уздрмани тајкунски положаји које сада тешко да могу да задрже у овој подели карата на политичкој сцени Србије. Где су били до сада па да овако "храбро критикују" Тачића и странку му? Били су у Тачићевој задњици и лизали је само да би он Народу што више .ована изручива да једе док они мирно пљачкају Србију! Нека се поцепају на што више фракција па када буду у апсу буде једна ћелија-једна фракција!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online