Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Nedelja 27.05.2012.
00:40
Beta A

Nikolić ipak rekao da je Vukovar srpski grad?

Novinar nemačkog lista Frankfurter algemajne cajtung (FAZ) Mihael Martens potvrdio je večeras hrvatskim medijima autentičnost intervjua koji je uoči drugog kruga izbora za predsednika Srbije napravio s liderom Srpske napredne stranke Tomislavom Nikolićem.

Večernji list je večeras na svom portalu objavio i audio zapis najzanimljivijih delova tog intervjua. Martens je rekao da mu je Nikolić doslovno rekao: "Vukovar je bio
srpski grad, nemaju šta Hrvati tamo da se vrate". Taj citat se čuje i u audiozapisu koji je večeras objavio zagrebački dnevnik.

Tomislav Nikolić

Autor intervjua je rekao da je Nikolić tokom razgovora tražio da se ne objave neki delovi razgovora, ali ne i autorizaciju iako mu je ponudio. Nemački novinar je isto ispričao i za Hrvatsku televiziju, preciziravši da je lidera SNS-a i novoizabranog predsednika Srbije pitao da li danas u Vukovaru ima više Srba nego pre 10 ili 15 godina, kao i da se tamo Hrvati neće vratiti, a Srbi hoće.

Upitan o granicama Srbije i Hrvatske Nikolić je, kako se može čuti u audio zapisu koji je objavio Večernji list, rekao da kao što želi da Srbija bude u granicama u kojima je priznala međunarodna zajednica to pravo daje i drugima.

"Granica Hrvatske je na Dunavu, a moji snovi, davni snovi kad se raspadala Jugoslavija, kad se određivalo kako će ko da živi, nisu nažalost ostvareni i to je sad već nemoguće", rekao je Nikolić.

SNS je juče u saopštenju demantovala da je Nikolić bilo kojem listu od dana kada je formirana SNS izjavio da je Vukovar srpski grad i da Hrvati u njega ne treba da se vraćaju.

Demanti je usledio nakon burnih reakcija u hrvatskoj javnosti.

POVEZANE VESTI

Nedelja 27.05.2012. 00:50
bravo tomo cestitam
Nedelja 27.05.2012. 00:56
Zlu krv samo predajemo deci po volji zapada kad im opet zatreba. Nikolic da trazi nezavisnu komisiju i ponavljanje izbora, jer ovi se trude ne njega da sahrane nego Srbiju i Srbe. Male Ruse. Ucene Latina su znane, valjda ce da ostane covek, a ne da odradjuje kao Draskovic. Kako sedi u onog Putina na konferenciji ili ga pece savest ili ga se boji iz nekog razloga.Nemac ne postuje slabost vec odvaznost i silu. Samo sa cika Vladom iza ledja moze covek s njima da prica Onda ce da postanemo i partneri, ovako samo jeftina radna snaga kao sta je i Hitler hteo. Ostace od Srba samo jugoregionalci. Bas onako kako htede Berlinski kongres
Nedelja 27.05.2012. 02:08
ima li dana da ovaj ne napravi budalu od sebe, danas kaže jedno,sutra drugo, a prekosutra poriče oba, čovek bez mišljenja i morala,ko da je brat rođeni Tadiću
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online