Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Nedelja 27.05.2012.
13:51 >> 15:39h
Beta A

SNS: Tadić ne može da bude premijer

Srpska napreda stranka smatra da Boris Tadić ne može biti premijer jer je ta funkcija zahtevnija i odgovornija od predsedničke koju je obavljao, a za koju mu građani na izborima nisu ponovo ukazali poverenje, rekao je funkcioner SNS Marko Đurić.

Đurić: Tadić ne može da bude premijer jer mu građani nisu ukazali poverenje
 

"SNS smatra da Boris Tadić kao kandidat za premijera ne bi bio drugi čovek u odnosu na onoga koji je izgubio predsedničke izbore, a izgubio ih je, jer su građani ocenili da nije dovoljno dobro radio posao", rekao je Đurić.

On je dodao da SNS zato postavlja pitanje kako sada Boris Tadić može da obavlja još teži i odgovorniji posao od poslova predsednika Republike, sa ministrima koji su do sada "traljavo i rđavo" vodili zemlju, pretvorivši je u državu u kojoj je nezadovoljno više od 80 odsto građana.

Đurić je ocenio da je Srbiji potrebna vlada promena, energije i ljudi koji mogu da reše ekonomske i socijalne probleme, i da to jedino može vlada u kojoj je SNS na čelu.

"Vlada sastavljena od stranaka iz dosadašnje koalicije, a u kojoj čelnu ulogu ne bi imao SNS, bila bi vlada koja ne uživa legitimitet i poverenje građana, i ne bi imala kapacitet da sprovede promene i preko potrebne reforme", rekao je Đurić.

On je istakao da bi jedino premijer iz redova SNS odražavao punu volju građana i on bi imao formalni i suštinski kapacitet. Đurić je poručio da će SNS razgovore o vladi u narednim danama voditi samo sa strankama koje priznaju volju građana, a razgovore o rešavanju problema u državi sa svim parlamentarnim strankama.

Na pitanje kako komentariše navode novinara nemačkog lista Frankfurter algemajne cajtung Mihaela Martensa da mu je Nikolić u intervjuu rekao da je "Vukovar bio srpski grad, nemaju šta Hrvati tamo da se vrate", Đurić je ponovio da Nikolić želi najbolje moguće odnose sa svim zemljama u regionu, uz poštovanje nacionalnih interesa i rešavanje problema poput izbeglica, povratka imovine i drugo.

POVEZANE VESTI

Nedelja 27.05.2012. 14:37
niko ne može biti premijer, pošto su izbori pokradeni i prepošteni Nikolić će ih poništiti, zar ne?
Nedelja 27.05.2012. 14:12
Надам се да то није лично мишљење овог Ђурића, него да је страначки став. То би значило да сте коначно дошли себи, што је важно и за вас, али Бога ми и за нас. СНС је обећала промене, али до промена неће доћи ако власт поново запоседне иста коалиција. Осим тога, па највећи број гласова на скупштинским изборима добила је СНС и она треба да добије поверење Председника за мандатара Владе. А онда ви гледајте да направите коалицију. То више није немогуће, јер је Тачи-ћ пробитачни прелетач. Ја, на пример, верујем да се Тадић неће прихватити улоге премијера, јер је свестан да ће пропасти заједно са Владом која је Србију довела до пропасти. Надам се да се и ви не плашите нове владе...
Nedelja 27.05.2012. 15:00
Obecali su izkontrolisat sve navode kradje, pa prvo to da urade kad se stiroporac inauguruje.Radikalim i Dverima fali oko 30 hiljada glasova da samo ponove dijasporu, posto ce inace da osramote nepristrani OEBS i Cesid za koje Tadic nije diktator, ali Lukasenko okrenut Rusiji jeste.Pre toga samo da uvedu nestranacke osobe u RIK i da naprave jedinstveni biracki spisak.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online