Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
18
Nedelja 27.05.2012.
18:48
A

"Tadić ili Nikolić, nebitno za Kosovo"

Politički analitičar iz Prištine Iljir Deda ocenio je da izbor Tomislava Nikolića za predsednika Srbije neće imati uticaj na poziciju Kosova. On je rekao da se Nikolićevi stavovi ne razlikuju mnogo od onih koje je imao bivši predsednik Boris Tadić.

Iljir Deda: Politike DS-a i SNS-a prema Kosovu se razlikuju u nijansama
 

"Dakako, politička prošlost gospodina Nikolića jeste veliki hendikep, ali, po meni, politike DS-a i SNS-a oko Kosova se zapravo razlikuju tek u nijansama", rekao je Deda za novosadski "Dnevnik".

On je kazao da politika Srbije prema Kosovu zavisi isključivo od vlade i od premijera, i ocenio da nije realno da će buduća Vlada Srbije da skrene s puta evropskih integracija, već upravo suprotno od toga. Prema njegovim rečima, oni koji zagovaraju podelu Kosova zapravo uvlače region u novu fazu nestabilnosti, s mogućnošću novih sukoba.

"Takav eventualni stav najviše će štetiti samoj Srbiji i celom srpskom narodu na Balkanu", rekao je Deda.

On je ocenio da je region i inače ušao u najnestabilniji period od kraja ratova u bivšoj Jugoslaviji, pre svega zbog nedostatka prave evropske budućnosti, nedostatka istinske demokratizacije zemalja regiona, kao i zbog postojeće ekonomske bede.

"EU, bez obzira na svoje unutrašnje probleme, mora preuzeti odgovornost za prilike u našem regionu, što se može postići jedino opipljivim procesom evropskih integracija. Zbog toga Evropa nema alternativu - naša društva naprosto nisu sposobna da se razvijaju u miru bez EU", ocenio je Deda.

Iljir Deda je do nedavno bio savetnik predsednice Kosova Atifete Jahjaga.

POVEZANE VESTI

Nedelja 27.05.2012. 19:05
Тачно тако: "Наши народи никада више неће бити спремни да живе заједно, док један од нас не исчезне!!!!"
Nedelja 27.05.2012. 19:10
Dobro rece Deda,nema podele, vec samo autonomije i da ne radimo protiv sebe. Ma bre da zahvalimo Nemcima da nam pomogose da vratimo pamet.Ta valjda strani diplomate znaju kako stvari na terenu stoje, sta narod oce, ako ne od njihovih agenata, onda od nasih agenata i eksperata koji im polazu racune.Znaju oni sta dolazi, pa trebaju nekog da im cuva muslimane na Balkanu. Nekakva tampon zona, amortizer dok se krade na BI.. I Grke ce da puste kad ih naljute dovoljno s evrom i korumpirane Bugare. I oni potajno izgleda ne zele da se odreknemo svoga, jer nas pritiscu na nesto sta znaju da nije moguce, onim sta granici sa razumom.Albanija je lepa zemlja, a sad imadu Jevreje vise manje na jednom mestu
Nedelja 27.05.2012. 20:04
7. daje pomilovanja i odlikovanja, 8. vrši i druge poslove određ#ene Ustavom. Predsednik Republike, u skladu sa zakonom, komanduje Vojskom i postavlja, unapređ#uje i razrešava oficire Vojske Srbije.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online