Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
22
Ponedeljak 04.06.2012.
13:54
Beta A

"Nikoliću, u Srebrenici je bio genocid"

Stav Evropske unije je da se u Srebrenici dogodio genocid i ta tema će se naći na dnevnom redu susreta predsednika Evropske komisije Žoze Manuela Baroza s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, saopštila je danas Barozova portparolka Pija Arenkilde Hansen.

 U Srebrenici izvršen "genocid i zločin protiv čovečnosti: Pija Arenkilde Hansen
 

"Evropska unija ima jasan stav i odlučno odbacuje sve pokušaje prekrajanja istorije - rekla je Hansen novinarima", osvrćući se na nedavnu Nikolićevu izjavu da u Srebrenici nije bilo genocida.


Ona je istakla da je u Srebrenici izvršen "genocid i zločin protiv čovečnosti" i da je to potvrđeno presudama Haškog tribunala i međunarodnog suda pravde.

"Spremni smo da to ponovimo kad god to bude bilo potrebno", rekla je Hansen.

Ona je potvrdila da će to biti jedna od tema razgovora Baroza i Nikolića 14. juna u Briselu.

"Pomirenje u regionu će svakako biti na dnevnom redu", kazala je Hansen.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 04.06.2012. 14:16
gospodo vi koji mnogo popujete, pa od silnog popovanja ste se pozaboravili, pogledajte po definiciji sta je genocid! srebrenica ni po jednoj tacki ne moze da se zavede pod genocidom! ako se vodite po definiciji,gde su ubijene zene, gde su ubijena deca, gde su ubijeni starci? nema ih u srebrenici i okolini(jer srebrenica nije samo grad)u toj kategoriji ubijeni su srbi samo srbi! i vi to cak i negirate da su uopste bili tamo neki srbi i da su tri pune godine naser i kamarila mucki ubijali pod zastitom holandskih vojnika, koja je trebala nad tom srebrenicom da sprovede demilitarizovanu zonu! gde je tu vasa odgovornost i zasto vi prekrajate istoriju. zlocincima je presudjeno, kratko i bezbolno!
Ponedeljak 04.06.2012. 14:27
Genocid je TO ŠTO SMO SPASILI MUSLIMANSKE ŽENE I DECU I POSLALI NA BEZBEDNO? A GENOCID VAMA NIJE KADA HORDE ARMIJE BIH POBIJU NAŠE ŽENE,DECU STARCE U PODRINJU? NIJE VAM GENOCID SMRT NEDUŽNIH BEBA KOJE SU U BANJA LUCI UMRLE ZBOG VAŠIH SANKCIJA? NIJE VAM GENOCID ŠTO JE VIŠESTRUKO POVEĆANA SMRTNOST OD RAKA U SRBIJI ZBOG VAŠIH BOMBI SA URANIJUMOM? VAŠA ISTINA JE LAŽ! VAŠE MIŠLJENJE JE MIŠLJENJE OKUPACIONIH SNAGA EVROPE ODNOSNO IV RAJHA KOJE MI NE PRIZNAJEMO!
Ponedeljak 04.06.2012. 14:20
A sta je bilo u bratuncu!!!!!!! RATKO MLADIC SRPSKI HEROJ!!!!!!! CICA DRAZA SRPSKI HEROJ!!!!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online