Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 05.06.2012.
02:34
Press A

Tadić, Dačić i Čeda prave novu vladu

DS, SPS i LDP gotovo izvesno će formirati novu vladu Srbije, a takav dogovor su postigli lideri tih stranaka Boris Tadić, Ivica Dačić i Čedomir Jovanović.

Stožeri nove vlade: Ivica Dačić i Boris Tadić
 

Kako "Press" saznaje, šef demokrata i kandidat za premijera Boris Tadić privodi kraju program buduće vlade, koji će obelodaniti do kraja nedelje. Moguće je da Tadić izađe u javnost sa programom nakon konsultacija s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Nakon susreta Tadića i Jovanovića i prvi čovek SPS-a otkrio je da je razgovarao sa liderom LDP-a o približavanju stavova u vezi sa onim šta je državna, a ne stranačka politika. Jedino, kako tvrdi Dačić, nije bilo njegovog susreta sa Tadićem, ali oni su već postigli načelni dogovor o obrazovanju vlade. Jovanović je, kako navode izvori lista, u tim odvojenim razgovorima sa Tadićem i Dačićem pristao na njihove zahteve da odustane od sporne politike LDP-a prema Kosovu i RS.
 

Dačić, inače, smatra da nova vlada treba da bude jaka, efikasna i odgovorna, da dobro balansira između onoga što se zove proevropska, odnosno prosrpska vlada, kao i da SPS želi upravo takvu vladu - koja je u isto vreme i proevropska i prosrpska.

- Konačno je i Čedomir shvatio da od socijalista zavisi - našalio se Dačić.

On je naglasio da socijalisti ne mogu u vladu koja će o RS govoriti kao o genocidnoj tvorevini, u vladu koja može da se odrekne Kosova i Metohije, kao ni u vladu koja neće da razgovara o EU, što je stav DSS.

I naprednjaci hoće Dačića

 

- SPS će nastaviti narednih dana razgovore sa DS - rekao je Dačić i poručio da socijalisti nisu moneta za potkusurivanje, da jedan dan pregovaraju sa jednima, a zatim sa drugima, jer im je Srbija iznad svake fotelje. Predsednik SPS-a rekao je da je od lidera naprednjaka Aleksandra Vučića dobio poziv za razgovore o formiranju vlade.

 

Vučić je juče, posle konsultacija oko formiranja vlade sa predsednikom Nikolićem poručio da će SNS-om odmah započeti pregovore sa SPS-om i DSS-om. On je posle jednosatnog sastanka naprednjaka i njihovih koalicionih partnera sa Nikolićem izjavio da su predsedniku rekli da bi svaka vlada bez SNS-a bila nelegitimna, te da bi time bila promenjena narodna volja.

 

Vučić je ocenio da bi vlada SNS-a i Dačićeve stranke bila najbolja i u skladu sa voljom građana, ali da mesto premijera neće dati socijalistima, jer naprednjaci smatraju da je Jorgovanka Tabaković najbolji kandidat za premijera. On je ocenio da DS treba da ode u opoziciju.

POVEZANE VESTI

Utorak 05.06.2012. 06:55
Дакле, Тачи-ћ је изузетно лукав, превртљив и покварен! Надмашио је у томе чак и тиииту и бившег просрпског мац-мац преш`едника заједно. Све оне приче по Србској, заједно са кумом Додиком, биле су лажне, обична вашарска "реклама" ("`Ајте снаше из Врањске, макар биле и лањске!"). Заиста, ова нова стара влада запечатиће крај Србије! Са оним пцикологом, тачи-ћем и чедом прашком! Биће баш онако како је и досад било на свим изборима: владу ће нам формирати империја зла. Биће то њихова влада за докрајчивање Србије. А наш нови просрпски председник донео нам је промене којима се баш ништа не мења. Све је изрежирано на уобичајени начин. На бесомучну крађу избора већ је пао заборав. Збогом, Србијо...
Utorak 05.06.2012. 08:13
Šta će da se promeni?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online